Tien klinkende medailles voor HollandSchermen NJK 2024 in Den Bosch

ALKMAAR – Dit weekend vonden de Nederlandse kampioenschappen schermen junioren 2024 plaats in de sporthal van Hogeschool Rodenborch in Den Bosch. Gastheer van deze NJK was de Schermvereniging Den Bosch. De delegatie van veertien Holland Fencers-schermers uit Alkmaar en Heemstede streden in degen, folie en sabel in verschillende leeftijdscategorieën. In totaal won HollandSchermen drie gouden, twee zilveren en vijf bronzen medailles.

Op de eerste dag werd het podium van HollandSchermen blauw geverfd met de U17 damesfolie met kampioene Lotte Dammroff, zilver voor Talitha Sluman en brons voor Hedwig Ament. Ook was er brons voor Jonas Moerbeek in degen U17 en voor Rosaline Nijman in folie U14. Op de tweede dag van NJK mochten onder meer de U20 junior floret dames het opnemen tegen de racer. Ava Emanuel werd uitgeroepen tot kampioen en Talitha Sluman won brons in deze categorie. Lotte Dammroff won haar tweede gouden medaille deze NJK in U20 degen. In de categorie degen onder de 12 jaar won Thomas van Wolferen zilver en Miles Bilama brons.

Andere HollandSchermen-leden die in folie, degen en sabel aan de NJK deelnamen waren Szymon Blokker, Adam van Ederen, Tigo Kok, Casper Rijnberg, Olivier van der Schaaf, Floris Spinnewijn en Sygert de Waal.

HollandSchermen heeft opleidingscentra in Alkmaar en Heemstede en krijgt ondersteuning voor talent- en sportontwikkeling op hoog niveau van RTC Topsport Alkmaar. Meer informatie via www.hollandschermen.nl.