Loogman Carwash Heerhugowaard pakt de titel na puntenverlies tegen FC Alkmaar

L’Arcade opende na vijf minuten de score met een doelpunt van Tijn van Santen. Acht minuten later kwam Kay Geenjaar op gelijke hoogte, maar na een eigen doelpunt van Dennis Haisma kwam de nummer vier van het klassement al snel op voorsprong. Vijf minuten voor tijd kreeg de aanvoerder van de ploeg een belangrijk punt dankzij een doelpunt van Lars van Stralen en daarmee was de uiteindelijke 2-2 een feit. Bij een overwinning zou FC Alkmaar het gat kunnen verkleinen naar twee punten en zo de hoop op het kampioenschap kunnen blijven koesteren. Ook leek de ploeg lange tijd op de goede weg, mede dankzij de sterke start, die na negen minuten met een 2-0 voorsprong eindigde. Ufuk Yildiz maakte er al snel 2-1 van, een score die lang op het scorebord bleef staan. Zes minuten voor tijd werd het verschil gemaakt naar twee na een doelpunt van Amar Koning, waardoor de zege dichter bij FC Alkmaar kwam. Mohamed Madi besloot echter anders en hielp met twee late goals de ploeg aan een punt en Loogman Carwash Heerhugowaard aan de titel: 3-3.

Gofilex liet niets onberoerd tegen Esdegé-Reigersdaal en boekte uiteindelijk een 3-14 overwinning. Halverwege de wedstrijd stond de vijfde in het klassement al op een 1-7 voorsprong en bleef in de tweede helft scoren. Zes verschillende spelers wisten te scoren voor Gofilex en Amko Sehovic was met vier doelpunten de trefzekerste. Een avond die snel zal worden vergeten door Esdegé-Reigersdaal, dat twee doelpunten zag van Bart Veldhuisen, wat het totaal op zeventien bracht.

Topscorer Kick Hoogewerf en zijn ploeg Exprss Koeriersdiensten stonden tegenover MEUBELZORG en leden een 6-3 nederlaag. In de eerste helft bleven beide ploegen goed in evenwicht, maar daarna zorgde MEUBELZORG voor een onoverbrugbare kloof. Cas de By’s derde doelpunt in de 21e minuut bracht de stand op 4-3, waarna doelpunten van Tom Kloosterman en Eugène van der San de wedstrijd zouden beslissen. Hoogewerf wist in deze wedstrijd een doelpunt te scoren en blijft met 36 doelpunten aan de leiding, vijf meer dan Nassim Benameur van FC Alkmaar.

Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken behaalden hun vijfde overwinning van het seizoen door na een knappe comeback ZVV De Draai/D&B The Facility Groep met 2-3 te verslaan. ZVV De Draai/D&B De Facility Group profiteerde al vroeg in de wedstrijd van een gele kaart van Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken en kwam op voorsprong door een doelpunt van Erik van Kampen. Bas Dekker verdubbelde deze voorsprong in de elfde minuut, maar Dylan van Bekkum Marks zorgde al snel voor de gelijkmaker. Hierdoor bleven Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken in de wedstrijd en kwamen ze in de 27e minuut dichterbij nadat Yorick van Vilsteren wist te scoren. Van Vilsteren zelf scoorde tien minuten voor tijd ook nog de 2-3 en deze voorsprong liep in de slotfase tot het uiterste.

Dankzij deze drie punten hebben Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken het gat met Esdegé-Reigersdaal verkleind tot één punt en kunnen ze op de slotdag mogelijk nog een positie opschuiven.