Oostenrijk verloor met invaller Trauner van Frankrijk

Oostenrijk slaagde er niet in punten te sparen uit de wedstrijd tegen favoriet Frankrijk. Een eigen doelpunt van oud-Ajacied Maximilian Wöber in de eerste helft bleek het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Frankrijk was in Düsseldorf in de eerste helft de betere ploeg en kreeg al vroeg in de wedstrijd een goede kans via uitblinker Kylian Mbappé. Zijn schot werd gestopt door de Oostenrijkse doelman. De Oostenrijker kreeg echter de grootste kans van de eerste helft. Na een goede counter stond Baumgartner tegenover Maignan, maar de voet van de Franse doelman redde de dag. Kort daarna was het uit het niets 0-1 voor de Fransen. Een voorzet van Mbappé, die niemand leek te bereiken, werd door Wöber achter de doelman zelf gekopt.

Kort na rust kreeg Mbappé na een karakteristieke sprint de kans om Frankrijk op 0-2 te brengen en de wedstrijd uit te spelen, maar hij faalde jammerlijk. Kort daarna werd een zwak spelende Wöber door bondscoach Ralf Rangnick van zijn voorsprong verlost en kon Feyenoord-speler Gernot Trauner ruim een ​​half uur aan de bak. Tegen de snelle Franse voorhoede presteerde hij meer dan behoorlijk.

Zijn invaller leidde niet tot een doelpunt. De 0-1 bleef voor een Frankrijk dat zich vooral verschuilde in de tegenaanval. De Fransen overtuigden niet, maar zoals gewoonlijk was het resultaat normaal.