Basisschool Essesteijn wordt negende in de finale van het Nationaal Schoolschaakkampioenschap – Reclame Leidschendam en Voorburg | HartKrantje-online

Sport
195 keer gelezen

Voorburg – Afgelopen zaterdag 8 juni is het schaakteam van basisschool Essesteijn 9 jaar gewordenMijn tijdens de finale van het Nederlands Schoolschaakkampioenschap (voor basisscholen) in Arnhem.

Het was een hele spannende dag, 24 scholen streden om het kampioenschap. In de finale stonden scholen uit Eindhoven, Amsterdam, Wassenaar, Leiderdorp, Maastricht, Amstelveen en Leeuwarden tegenover elkaar. De schakers van basisschool Essesteijn in Voorburg: Alex Bal, Sarah Barbier, Bent van den Bergen en Max Kole deden het erg goed en behoren inmiddels tot de top 10 van Nederland.

De eerste twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel, daarna won het team twee wedstrijden. De vijfde wedstrijd werd gespeeld door de ploeg van Essesteijn tegen de nummer 1 (en uiteindelijke winnaar), De Scharn uit Maastricht, en die wedstrijd werd helaas verloren. Toen waren er nog 2 wedstrijden over, de 6eMijn Essesteijn won de wedstrijd opnieuw, maar verloor helaas de laatste.

Halve finales

De schakers van de Essesteijnschool tijdens de halve finale (foto: pr).

Voorafgaand aan de finale werd op zaterdag 1 juni de halve finale van het Nationaal Kampioenschap gespeeld. De halve finales, met in totaal 64 teams, werden gespeeld op twee locaties: Arnhem en Kruiningen (Zeeland). In de halve finales stonden scholen uit Wierden, Almere, Leeuwarden, Groningen, Arnhem en Ureterp tegenover elkaar. Essesteijn werd toegewezen aan de locatie Rivers International School in Arnhem. Een spannende strijd, want alleen de twaalf beste teams, qua locatie, gingen door naar de finale. De schakers van basisschool Essesteijn deden het erg goed. Er werden vier wedstrijden gewonnen, één verloren en twee gelijkgespeeld. Hierdoor eindigde het team op de vijfde plaats (van de 32 deelnemers) in de halve finales.