Voorburgs Dagblad | Basisschool Essesteijn 9e plaats in finale NK schoolschaken

Afgelopen zaterdag werd het basisschoolschaakteam Essesteijn negende in de finale van het Nederlands Schoolschaakkampioenschap (voor basisscholen) in Arnhem.

“Het was een hele spannende dag, 24 scholen streden om het kampioenschap”, aldus de schoolleiding. “De tegenstanders in de finale waren scholen uit Eindhoven, Amsterdam, Wassenaar, Leiderdorp, Maastricht, Amstelveen en Leeuwarden. De schakers van basisschool Essesteijn in Voorburg: Alex Bal, Sarah Barbier, Bent van den Bergen en Max Kole deden het heel goed “We staan ​​nu in de top 10 van Nederland.”

spannende strijd

De eerste twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel, daarna won het team twee wedstrijden. De vijfde wedstrijd werd gespeeld door de ploeg van Essesteijn tegen de nummer 1 (en uiteindelijke winnaar), De Scharn uit Maastricht, en die wedstrijd werd verloren. Daarna waren er nog 2 games over, Essesteijn won opnieuw de 6e game, maar de laatste game werd opnieuw verloren.

Halve finales

Voorafgaand aan de finale werd op zaterdag 1 juni de halve finale van het Nationaal Kampioenschap gespeeld. De halve finales, met in totaal 64 teams, werden gespeeld op twee locaties: Arnhem en Kruiningen (Zeeland). Het team Essesteijn eindigde als vijfde (van de 32 deelnemers in Arnhem).