Herhalingswedstrijd 4e/5e klasse: Quick en SVH stellen een plaats in de 4e klasse veilig

Met een nipte overwinning op Rotterdam United verlengde SVH het verblijf in de vierde divisie met een jaar. Quick behield ook zijn positie door Bolnes aan de overwinningswagen te binden. Het doek viel voor MSV’71. Sporting Leiden bleek een maat te groot.

Tekst: Roland van der Linden

SVH – Rotterdam Verenigd

In de eerste helft bleven de toeschouwers doelpunten onthouden. Tien minuten na de herstart opende SVH de score. Rayvano van Alphen kon er met een goede bal van Wesley Schouten 1-0 van maken. De ploeg van coaches Tom Hesselink en Fouad Guernaoui maakte in de 66e minuut de 2-0. Regi Poeran, 44, stond het doelpunt van Joau Babtista Correia toe. Zes minuten later kwam Rotterdam United terug van een 2-1 achterstand, maar daar bleef het bij.

Fouad Guernaoui na afloop: “Na een zwaar seizoen met tegenslagen hebben de jongens alles gegeven om het vol te houden. Felicitaties aan de spelers voor dit en volgend seizoen keren we terug naar de vierde divisie.”

Bolnes – Snel (foto’s volgen later)

Quick had het niet makkelijk tegen Bolnes op complex De Rondgang, het hoofdkantoor van HVC’10 in Hoek van Holland, maar kwam uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd. In de play-offfinale kwamen de Haantjes in de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Tim Kuijt. Na de doelwijziging wist Bolnes de gelijke stand te bereiken.

Verlenging

Na de reguliere speeltijd stond de stand nog steeds 1-1 en ook in de eerste verlenging konden de ploegen niet tot scoren komen. In de tweede helft van de verlenging sloeg Quick hard toe. Eerst kopte Kjell van Heusden uit een hoekschop van Tobias van Emst en daarna wist Jeppe Koster met een strafschop de stand op 1-3 te brengen. Dankzij de overwinning op Bolnes behoudt de ploeg haar coach Remco de Graaf (foto) Hij zit in de vierde klasse.

Sporting Leiden-MSV’71

In het DHL-stadion kreeg Sporting Leiden na acht minuten spelen een strafschop na een handsbal van de ploeg van Maassluis. Doelman Bart Voskamp kon het schot van Yousuf Sadi Hilmi niet meer tegenhouden: 1-0. Toen startte MSV’71 op, maar kon het netwerk niet vinden. Tien minuten voor rust kreeg ook MSV’71 een strafschop na een duw in de rug van Brady van Stralendorff. Matthijs Jansen scoorde vanaf de stip 1-1. Met nog drie minuten te gaan kreeg MSV’71 een goede kans van Jack van der Vlugt die niet scoorde.

tien mannen

Kort na de herstart maakte Sporting Leiden er 2-1 van dankzij een doelpunt van Jay Fielemon. In de 57e minuut leek het lot van de ploeg van coach Paul van Loenen zeker. Een doelpunt van Yousuf Sadi Hilmi zorgde voor de stand op 3-1. Drie minuten voor tijd scoorde Sporting Leiden het vierde doelpunt. Johan Hennekij heeft het bij het Leidse team goed gedaan. MSV’71 eindigde de wedstrijd met tien man. Paul Dorsman kreeg alsnog een rode kaart: 4-1.