DESZ daalt voor tweede jaar op rij – De Stadskoerier

Sport

ZWARTSLUIS – DESZ speelt komend seizoen in de vierde divisie. De Sluzigers degraderen voor het tweede jaar op rij. Be Quick 1887 uit Groningen won zaterdagmiddag de play-offwedstrijd in Zwartsluis met 1-3. Voor aanvang van de wedstrijd tekende Theo van ‘t Zand een contract als nieuwe coach van DESZ.

De bezoekers uit Groningen scoorden na een minuut spelen 0-1. DESZ probeerde vervolgens van alles, maar voor rust stond de ploeg machteloos. Na rust volgden er nog meer kansen en dankzij een blunder van de Groningse doelman wist Meyerink de gelijkmaker te scoren.

Toen namen de inwoners van Groningen weer het heft in handen. Be Quick 1887 scoorde twee doelpunten en DESZ kon niets doen om dit tegen te gaan.