Warmunda maakt na rust het verschil tegen Kickers’69

Play-offs 4e/5e categorie: Warmunda versloeg zaterdagmiddag op overtuigende wijze Kickers ’69. De ploeg van coaches Barry van Rijn en Remco Breuer, die in de laatste acht wedstrijden slechts drie keer scoorden, scoorde gelukkig in deze wedstrijd tegen de ploeg uit Leimuiden. De ploeg van coach Angelo Leverock werd met 6-1 naar huis gestuurd.

Na een 2-1 bij rust leed zijn ploeg in de tweede helft een zware nederlaag. Na een nerveuze beginfase voor beide ploegen gaf de staf duidelijk aan dat hun mannen te vaak met de verkeerde kleur speelden. Toeval of niet, direct na de waarschuwing scoorde Reza Rajabzadah na slecht verdedigen de 1-0, die door de doelpuntenmaker werd gevierd met enkele salto’s.

De bezoekers, die afgelopen dinsdag bij de eerste hindernis nog te sterk waren tegen NOC Kralingen, hadden zestig seconden later gelijk kunnen maken. Carlos Gerard, de meest opvallende speler onder de gasten, wist niet hoe hij zijn grote kans moest benutten. Dezelfde speler kon kort daarna wraak nemen, maar schoot van dichtbij hoog. Een hoekschop halverwege de eerste helft bracht de wedstrijd in evenwicht voor de bezoekers. Het gelukkige doelpunt belandde in handen van doelman Wesley Kerkvliet achter de rug van een teamgenoot en in het lege doel: 1-1.

Tien minuten voor rust kopte Nick van Riessen in een gelijkopgaande eerste helft tegen het aluminium, waarna de bal via de voeten van Stan van Rijn stuiterde, die vervolgens krachtig binnen schoot: 2-1. Hij raakte geblesseerd tijdens het slaan, wat hem de wedstrijd kostte.

Na rust liet invaller Robert Steemers de mogelijkheid om de score te verhogen direct liggen. De voortreffelijk geleverde voorzet van de snelle en sterke speler Kevin van Bentem promoveerde tot doel door van Riessen (3-1). De wedstrijd, die vooral in de tweede helft veel onderbrekingen kende door noodzakelijke overtredingen, werd beslist nadat Jasper Kortekaas op assist van Van Bentem de 4-1 scoorde. Kickers gaf echter niet op en kreeg via Kevin Ekelschot de mogelijkheid om de score wat draaglijker te maken, maar de aanvaller faalde niet.

Steemers stuwde zijn team in één minuut naar een solide 6-1 overwinning met zijn twee doelpunten, waaronder een 5-1-score. Met de overwinning verzekerde de ploeg zich van een plaats in de volgende ronde, terwijl de ploeg van coach Leverock volgend seizoen terugkeert naar de vijfde divisie.

Jasper Kortekaas: “Vooral in de tweede helft hebben we het verschil gemaakt. Afgelopen dinsdag We hebben een hecht team aan het werk gezien. Na een gelijkwaardige eerste helft moesten we geduld hebben om in de tweede helft het verschil te maken. Hieruit bleek het verschil tussen de vierde en de vijfde klasse. We hebben een slechte fase achter de rug, maar gaan nu met vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet.”

“Dit hadden we na de eerste helft niet verwacht”, zei een teleurgestelde Gerard na de wedstrijd. “Ondanks de kansen die we kregen, kwamen we gewoon tekort. Ik heb ook enkele kansen gemist. Na 3-1 en 4-1 was het geen wedstrijd meer. Ik speel het liefst zo hoog mogelijk. Afgelopen dinsdag Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld. “Deze nederlaag is zeker zwaar.”

Warmunda-Kickers’69 6-1. 9. Rajabzadah 1-0, 22. Eigen doelpunt 1-1, 35. Van Rijn 2-1, 58. Van Riessen 3-1, 68. Kortekaas 4-1, 85. Steemers 5-1, 86. Steemers 6- 1.

Basisformatie Warmunda: Kerkvliet, Van Leeuwen, Van Noort, Schiferli, Van Riessen, Rajabzadah, Korenvaar, Kortekaas, Van Rijn, Van Kesteren, Van Bentem.

Kickers’69 basisopstelling: Möllers, Staathof, Den Hoed, Van der Hoorn, Van der Weijden, Van Dijk, B. van Vliet, Otgaar, Roos, Ekelschot, Gerard.

De fotoreportage van Jan van der Lubbe volgt!