Terugblik op de eindcompetitie 4e t/m 5e klasse. Houtwijk, SEP en Celeritas degraderen naar de vijfde divisie. De promotionele droom van Semper Altius en Quick Steps is voorbij. Quick en SVH behouden de hoop op overleving

4e – 5e klas:

REMO, die dit seizoen als vierde eindigde van de 5Mijn De C-klasse achter RAS, Semper Altius en Quick Steps werd afgelopen dinsdag (28 mei) in de eerste ronde van de play-offs direct uitgeschakeld. Fortuna Be Quick bleek te sterk: 2-3. REMO speelt komend seizoen dus weer in de vijfde divisie.

Houtwijk degradeerde zaterdag naar de vijfde divisie, nadat hij vorig seizoen degradeerde van de derde naar de vierde divisie. Pijnlijk, maar een feit. Zaterdag verloren ze thuis van Sporting Leiden uit de vierde divisie: 0-5. SEP en Celeritas degradeerden eveneens naar de vijfde divisie. Het Delftse SEP moest zaterdag in Linschoten zijn superioriteit erkennen: 2-3. Celeritas uit Rijswijk verloor in Simonshaven: 2-1.

Ook Quick en SVH spelen om te overleven in de vierde divisie. Beide teams staan ​​één ronde voor. Quick won uit huis van Hazerswoudse Boys, na een enge wedstrijd: 3-5 (na verlenging). Bij rust leidde Quick met 1-2. 25 minuten voor tijd kwam Quick op een 1-3 voorsprong en leek de wedstrijd voorbij. Kon niet verder van de waarheid zijn. De locals kwamen terug van een 3-3 achterstand en dwongen extra tijd af. In de verlenging van 2×15 minuten scoorde Quick nog tweemaal en won uiteindelijk met 3-5. In de volgende ronde neemt Quick het op tegen Bolnes. SVH won met 1-3 bij Sempre Altius. Bij rust stond SVH al met 0-2 voor. Mick van Oorschot scoorde nog voor de thuisploeg, maar SVH was uiteindelijk te sterk bij 1-3. Sempre Altius speelt komend seizoen dus weer in de vijfde divisie. SVH heeft nog een kans om in de vierde divisie te blijven spelen. In de volgende ronde speelt SVH tegen Rotterdam United.

SVH’s rivaal in de volgende ronde van de play-offs, Rotterdam United, versloeg Quick Steps zaterdag met 5-1. Laatstgenoemde speelt komend seizoen dus ook in de vijfde divisie.

Uitgever: Hethaagsamateurvoetbal.nl