Sv Houtwijk verliest ruim tegen Sporting Leiden

De vraag of Sv Houtwijk volgende week weer in het strafschopgebied speelt of dat de ploeg volgend seizoen in de vijfde divisie speelt, werd afgelopen zaterdag duidelijk zichtbaar.

Partij vooruitgang
Houtwijk begon goed aan de wedstrijd, de eerste kansen gingen naar de thuisploeg, maar helaas voor de thuisploeg schoot Robbie Boere de bal naast de paal van Sporting Leiden-doelman Sem Ouwerkerk. Ook aanvoerder Lorenzo Scheffer kreeg een kans, maar een snel doelpunt bleef uit. Voor rust, na de boeiende openingsfase, gebeurde er niets noemenswaardigs. Een helft waarin beide ploegen eindelijk in evenwicht kwamen. Gemiste kansen zouden Houtwijk duur komen te staan.

Tweede helft
In Houtwijk verving Jessy Janse Nick Sadi, maar na rust waren er niet veel veranderingen. Houtwijk kon zijn stempel niet drukken en Sporting Leiden kwam met de eerste kans in de tweede helft op voorsprong. Houtwijk werd wakker en begon wat heviger te vechten. Scheidsrechter Van Driel moest de teugels aanhalen om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Houtwijk leek hulpeloos en Sporting Leiden maakte er 0-2 van, Houtwijk begon steeds moeilijker te spelen, zijn vertrouwen was weg en dat resulteerde in 0-3, 0-4 en 0-5. Zeer effectief Leids team nog in de play-offs. Uiteindelijk waren er 9 gele kaarten. De KNVB-assistenten van Genderen en Gok deden hun best, maar het voetbal was zo slecht dat er geen eer viel te behalen voor dit KNVB-trio.

Houtwijk kende ondanks de degradatie een prima seizoen. Een nieuwe start voor de nationale ploeg met een nieuwe coach verliep uiteindelijk niet goed. Ondergetekende moet herstellen van deze klap, maar verwacht dat er komend seizoen een team staat dat kan strijden om promotie naar de 4e divisie.

De spelers die vertrekken of gaan vertrekken bedanken jullie voor jullie inzet. Ondanks de slechte seizoensafsluiting hebben we wederom veel plezier gehad samen en daar gaat het om. En volgend seizoen heb je al één ding bij je, het is even wennen aan de 5e klasse, maar je kunt niet meer naar beneden.
Redactie en foto’s: Peter Grootscholten