Play-offs 4e en 5e categorie: hoog tempo na verlenging, SVH verslaat Semper Altius

Voor SV Houtwijk viel het doek voor de play-offs na een zware nederlaag tegen Sporting Leiden. Quick en SVH kunnen nog hopen hun verblijf in de vierde divisie te verlengen.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Kees Franken

SV Houtwijk – Sporting Leiden

Op het Sportpark Rijnveld werd al lange tijd niet meer gescoord. Pas zeventien minuten voor tijd openden de bezoekers de score. In de laatste acht minuten kwam de doelpuntenmachine van de Leidse ploeg op gang. Met vier treffers liep de score op naar 0-5. Voor Sporting Leiden kregen onder meer Ryan du Prie, Nando Hoogstraten en Lorenzo Calkhoven gelijk.

Sempre Altius – SVH

In Rijswijk kwam SVH na dertien minuten op voorsprong door een doelpunt van Joao Baptista Correia. Met iets meer dan een half uur op de klok scoorde Wesley Schouten de 0-2 en deze score bleef tot 0-2 op het scorebord staan.

In de tweede helft kreeg Carlo Pikeur in de 58e minuut een rode kaart en moest SVH met tien man verder. De bezoekers vonden het niet erg. Een kwartier later maakte Wesley Schouten er met zijn tweede doelpunt 0-3 van. Mick van Oorschot scoorde nog 1-3, maar de Rijswijkers konden een nederlaag niet vermijden. Semper Altius speelt volgend seizoen ook in de vijfde divisie en SVH staat in de finale tegenover Rotterdam United.

Hazerswoudse Boys – Snel

In een spannende wedstrijd won Quick in de verlenging. De mannen van coach Remco de Graaf begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen dankzij doelpunten van Kees Noorman en Alberto Segantini op 0-2. Vlak voor rust kwam Hazerswoudse Boys weer in de wedstrijd: 1-2.

In de tweede helft scoorde Tobias van Emst de 1-3. De spanning keerde volledig terug in de wedstrijd, er werd 2-3 gescoord en ook in de laatste minuut werd de stand 3-3. Quick sloeg nog steeds toe in de verlenging. Daan Vierling en Taco Steens beslisten de thriller in het voordeel van Den Haag. Quick staat tegenover Bolnes in de finale.