LSVV’70 blijft in de race voor promotie na winst op AVV Alphen

Herhaling vierde/vijfde klasse (zaterdag) – LSVV’70 kende zeker geen slecht seizoen in vijfde klasse A. De ploeg van Jan Nonkes en Freek Jansen eindigde op een respectabele tweede plaats, waardoor de ploeg zich plaatste voor de p/d duels. Afgelopen zaterdag was het zover: vierdeklasser AVV Alphen stond tegenover elkaar op sportcentrum Wim Mugge. Een ploeg overigens die in de tweede helft van vorig seizoen volledig instortte. Op het Leidse veld is er geen kans op onderschatting, de wedstrijden na de competitie zijn immers wedstrijden op zich. Na een ingewikkelde eerste helft, waarbij het studententeam bij rust met 1-2 verloor, werd in de tweede helft het verschil gemaakt. De stand was 4-2, de eerste hindernis was overwonnen en LSVV’70 kan zich opmaken voor de beslissende finale aanstaande zaterdag.

Het was een strijd voor beide ploegen in de beginfase van de wedstrijd. De Alfeniërs probeerden al vroeg druk te zetten en LSVV’70 had daar zichtbaar moeite mee. Een fatsoenlijke aanval was nauwelijks te organiseren en AVV Alphen werd meermaals bedreigend bij balverlies. Met name aanvallers Yassine Yagoubi en zijn teamgenoot Nordin Bardan zetten de Leidse verdediging meermaals aan het werk.

Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. De geheel vrije Ruben van der Zee speelde op de rand van het strafschopgebied en schoot goed geplaatst in de hoek. Een voordeel dat maar een paar minuten duurde omdat Bardan na enkele treffers de Leidse omgeving in schoot. Na ruim een ​​halfuur spelen hadden de lokale bewoners dubbel zoveel pech. Zijn poging werd van de doellijn afgeweken en bij de volgende poging tegen LSVV’70-doelman Dammes Waasdorp (foto) was hij te slim af en kwam de ploeg echt op achterstand te staan. Er gebeurde niet veel tot de theepauze. Bij de ruststand 1-2 gingen ze naar de kleedkamer.

Na de pauze kwamen de mannen van Jansen sterker uit de startblokken. Waar AVV Alphen in de eerste helft meer creativiteit toonde, was dit na rust het geval voor de Leidse ploeg. Het duurde niet lang voordat de wedstrijd weer in evenwicht kwam. Paulus Egberts legde de bal met een bijzonder strakke voorzet op de tweede paal. Van der Zee anticipeerde goed en scoorde zijn tweede van de middag. In feite was dat het moment waarop het geloof onder de bezoekers begon te vervagen. Iets waar ervaren studenten wel raad mee wisten.

De schroeven werden vastgedraaid en er volgde een golf van aanvallen. Halverwege de tweede helft eindigde dit met een doelpunt van Rubén Legering dat van richting veranderde. Ongeveer twee minuten later kwam het Alphense publiek tot leven na een schot van Leay Rabhi. Zoals vaak gebeurt, redde doelman Waasdorp dit schot en verdween de rebound over het doel. Een kwartier voor tijd was het verzet van de Alphenaren definitief gebroken. Wie anders dan scherpschutter Jiddo Doornenbal scoorde vanmiddag ook zijn doelpunt? Alles was ommuurd en het spel werd zonder problemen gespeeld. De 4-2 overwinning van de rojiblancos was op basis van de tweede helft terecht. Een leuk cadeau voor de verjaardag van coach/speler Freek Jansen, die op 41-jarige leeftijd zelfs als invaller optrad.

LSVV’70-middenvelder Gerben Groenendijk over de eerste zege op weg naar de felbegeerde promotie: “Het was een heel spannende wedstrijd. De achterstand bij rust hadden we mede te danken. Na rust had het allemaal beter kunnen en moeten gaan voor tea en ik denk dat we het hebben laten zien. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we in de eerste helft veel problemen hadden. Ze hebben creatieve spelers vooraan en we waren altijd een stap minder. Ons team is in vorm en dat was doorslaggevend na de wedstrijd onderbreking hebben we iets meer energie kunnen zetten dan de rivaal. Volgende week gaan we nog verder, de promotie is al heel dichtbij en we willen de beroemde rondvaart door de Leidse grachten bekroond zien met promotie het is ook tijd om een ​​aantal journalisten overboord te gooien; het is inderdaad tijd.”

De tegenstander van dit weekend is vierdeklasser IJVV De Zwervers. De Rotterdammers waren met een stand van 4-0 te groot voor Rockanje. De wedstrijd wordt gespeeld op een neutraal veld; Informatie hierover zal later deze week op onze site worden geplaatst.

Initiële bezetting LSVV’70: Waasdorp, R.Leugering, Van der Graaf, G.Leugering, Weijers, Doornenbal, Groenendijk, Egberts, Loos, Van der Zee, Bakker.

Basisopleiding AVV Alphen: Visser, Boom, Singerling, Verkade, Moore, Yagoubi, Rabhi, Bizih, Chaouch, Bardan, Molle.