EMM’21 wint een spannende wedstrijd tegen DWO en wacht nog steeds op een goed resultaat

Play-offs Tweede/Derde Divisie (zaterdag) – In de tweede ronde van de play-offs won EMM’21 de cruciale wedstrijd tegen DWO uit Zoetermeer op sportpark Alkemade-Oost aan het Sportpad in Roelofarendsveen. De lokale ploeg won zaterdag minimaal, maar verdiend, met 2-1 van blauwwit.

EMM’21 eindigde op de 10e plaats in 2C en werd veroordeeld tot het spelen van postcompetitievoetbal om te overleven. De ploeg was vrijgesteld van de eerste ronde, maar ging met een thuiswedstrijd de tweede ronde in. DWO had als laagst gerangschikte 3B-periodekampioen met 0-3 gewonnen van Soccer Boys (de laagste 3A PK).

De wedstrijd begon veelbelovend. Kael Zulu kreeg de eerste kans van de wedstrijd om de bezoekende ploeg op voorsprong te zetten met een pass van Kurtley de Windt. Vervolgens bood EMM’21-aanvoerder David Vermeer Roy Hoogenboom een ​​kans op de 1-0 voor de thuisploeg, maar het schot was niet goed genoeg. DWO leek een klein voordeel te hebben, maar de stoere EMM’21-verdediger Nadal Wesselman maakte het de creatieve DWO-speler Chadion Melfor enorm lastig. Wesselman kon genoemde speler voldoende tegenhouden.

op 36ste In de minuut stuurde Bas Koolmees een lange bal richting Zulu, die de lage bal afketste richting Marwan Moradi, die er vervolgens de 0-1 van kon maken. Zico Vermeer en Nino Wesselman kregen daarna de mogelijkheid om er 1-1 van te maken. Het keerpunt van de wedstrijd kwam toen Joshua Steenvoorden vlak voor rust de rode kaart kreeg na een aanval op Nadal Wesselman. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Otto van der Poel er 1-1 van, nadat een goed genomen vrije trap van Zico Vermeer aanvankelijk op de lat terechtkwam.

Na de pauze kon DWO met één man minder geen serieuze bedreiging meer vormen voor EMM’21. De ploeg van Jan de Koning had een flinke voorsprong en het krachtsverschil was lastig in een doelpunt uit te drukken. Dit gebeurde in de jaren 60.ste minuut, toen David Vermeer met een droog schot de stand op 2-1 bracht. De Black Reds behielden vervolgens de dominantie. Er waren nog kansen voor Zico Vermeer en Job Hoogervorst, maar zij konden de score niet vergroten.

Zico Vermeer stapte op en Hoogervorst raakte de lat. Later ging er een Hoogervorstbal over. Ook Bas Koolmees moest in de slotfase met een rode kaart het veld verlaten na een overtreding op Sven Hoogervorst. In het strafschopgebied van EMM’21 was het even spannend: een handbal had een strafschop voor DWO kunnen opleveren, maar dat was niet opzettelijk omdat de bal per ongeluk via het been in de hand viel. Gino Bergwerff probeerde in de laatste minuut de bal vanaf 40 meter over EMM’21-doelman Jari van Veen te schieten, maar de bal werd goed gevangen bij de eerste paal. EMM’21 is door naar de derde ronde en volgende week moeten zij het op hun eigen complex tegen UVS opnemen.

Vermeer, matchwinnaar (foto): ‘De kentering kwam donderdag na het incident in CSW tegen RCL (2-1). Dinsdagmiddag kwamen we er aan het einde van de training achter dat RCL voor stond, maar ‘Toen ging het slecht voor ons omdat de thuisploeg met 2-1 won. Het was voor ons niet leuk, maar we wisten dat we uiteindelijk op onszelf moesten vertrouwen. Ik denk dat we de goede training van donderdag tegen DWO hebben voortgezet.”

Verder: “Sven van der Meer had midweek Soccer Boys tegen DWO gezien en ons advies gegeven. Het zou een ploeg zijn met gevaarlijke wisselspelers en een verdediging die weinig zou prijsgeven. Dat was waar en het was vanaf het begin zeker een team met veel energie. EMM kan echter ook investeren en dat maakte het een leuke pot waar ik ook graag mee speelde. We raakten achterop, maar we geloofden in het resultaat. Doordat zij kort voor rust een rode kaart kregen, ontstond er meer ruimte. Vooral in de tweede helft hebben we daar gebruik van gemaakt. Ik dacht dat we ongeduldig waren en daardoor bleef de spanning tot het laatste moment bestaan. Na een schandalige overtreding kregen ze in de slotfase nog een rode kaart en dat was het. Het is goed om het winnende doelpunt te kunnen maken. Dat kwam ook uit de genoemde ruimte. Nu bereiden we ons voor op de UVS. We hebben in de competitie laten zien dat we tegen hen een resultaat kunnen behalen. Wij hebben ook het voordeel dat we thuis spelen. Wij blijven ervan uitgaan dat we volgend seizoen ook in de tweede divisie uitkomen.”

EMM’21-DWO 2-1 (1-1). 36. Moradí 0-1, 45+3. Van der Poel 1-1, 60. David Vermeer 2-1.

Rode kaarten: Joshua Steenvoorden (DWO), Bas Koolmees (DWO).

EMM’21 line-up: Van Veen, Nadal Wesselman (Job Hoogervorst), Bokhorst, Sven Hoogervorst, Huigsloot (Salomé), Van der Poel, Nino Wesselman, David Vermeer, Hoogenboom (Jansen), Bakker (De Jong), Zico Vermeer.

Auteur: Shravan Dielbandhoesing