Zonbescherming bij zonsopgang houdt de promotiemogelijkheden levend

Ook tegen MEUBELZORG liet de koploper haar tanden zien en midden in de wedstrijd stond ze met 0-2 voor. Met nog vier doelpunten op rij werd er een ruime voorsprong behaald, mede dankzij de hattrick van Leon van Stralen. In de laatste minuut zou Maxim Berends de eer van MEUBELZORG redden: 1-6.

Rival FC Alkmaar deed wat ze moesten doen en versloeg ZVV De Draai/D&B The Facility Groep met 2-4. Anouar Senbati zorgde voor het eerste doelpunt, al arriveerde ZVV De Draai / D&B The Facility Group dankzij Dave Hottentot in de achtste minuut. Kort daarna kwam FC Alkmaar weer op voorsprong na een doelpunt van Chris Osinga, maar de nummer zes van het klassement herstelde zich weer. Opnieuw was Hottentot de doelpuntenmaker, maar zijn ploeg kon in het restant van deze wedstrijd niet meer scoren. FC Alkmaar deed het en pakte de wedstrijd. Eerst was het Amar Koning die zijn ploeg aan de derde voorsprong hielp, waarna Senbati in de slotfase de beslissing nam: 2-4.

L’Arcade treedt echter in de voetsporen van FC Alkmaar, dat eveneens Esdégé-Reigersdaal aan de kant wist te laten. De nummer drie van het klassement begon uitstekend aan deze wedstrijd en stond in amper zes minuten tijd al op een 3-0 voorsprong. Esdëgé-Reigersdaal deed helemaal niet mee en kon dankzij Marcel Ruiter pas na zeven doelpunten op rij iets recupereren. De honger van L’Arcade was echter nog steeds niet gestild en Marco Bogerd en Tijn van Santen bepaalden de eindstand op 9-1. De ploeg speelde een belangrijke rol in deze wedstrijd, want L’Arcade telde maar liefst zeven verschillende doelpuntenmakers.

Sunrise Sun Protection is nog steeds in de race voor een top drie plek en behaalde een goed resultaat door FC Broederschap te verslaan. Halverwege de wedstrijd was de stand gelijk en moest de beslissing in de tweede helft vallen. De bescherming van de ochtendzon deelde een kwartier voor tijd de beslissende klap uit, waardoor het dankzij een doelpunt van Henne Beers 1-2 werd. FC Broederschap stond niet meer aan zijn kant en moest uiteindelijk vlak voor tijd de genadeslag krijgen van Tim van Kraats: 1-3.

Exprss Koeriersdiensten verkeert in uitstekende vorm en behaalde tegen Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken de vierde overwinning op rij. De ploeg kende een uitstekende start en kwam na zeven minuten op een 0-5 voorsprong. Zes minuten later was het verschil zeven na doelpunten van Pepijn Vos en Kick Hoogewerf en Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken geen weg meer terug had. De onderste helft speelde een verdienstelijke tweede helft en scoorde uiteindelijk zelfs vijf keer. In totaal kregen ze echter elf doelpunten tegen en deze wedstrijd kende een eindstand van 5-11. Dylan van Bekkum Marks was met drie doelpunten topscorer van de ploeg Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken, al moest hij zijn superioriteit toegeven op Hoogewerf, die uiteindelijk vijf keer wist te scoren. Dit bracht zijn totaal voor het seizoen op 33 en hij is tevens de nieuwe topscorer.