Papendrecht sluit prachtig seizoen af ​​met gelijkspel – DordtCentraal

PAPENDRECHT – Op zaterdagmiddag 25 mei speelde Papendrecht in het eigen Slobbengors de laatste competitieve wedstrijd van het seizoen, die gewonnen moest worden om de play-offs te bereiken. De aantrekkelijke wedstrijd tegen kampioen XerxesDZB eindigde echter in 2-2. (Foto’s: Edwin Schreurs)

In het eerste deel van de wedstrijd liet XerxesDZB zien waarom hij de terechte kampioen is. Papendrecht was er niet echt bij betrokken. Door een zorgvuldige voorbereiding en vlot combinatiespel kwam Papendrecht onder grote druk te staan. Het rood-zwarte team won tweemaal. Eerst ging de bal naast en kort daarna belandde een knap schot op de lat. Eén van de weinige aanvallen op Papendrecht was een voltreffer. Een steekpass naar Lorenzo van Wijk leek te hard, maar na een inschattingsfout van doelman Stein van de Polder kon de spits de bal terugspelen op Justin Beemsterboer, die vervolgens scoorde en de stand op 1-0 bracht. Papendrecht kreeg na het eerste doelpunt meer vertrouwen en kon makkelijker de druk van XerxesDZB weerstaan.

Na rust had Papendrecht aanvankelijk het voordeel. Een kopbal van Jillroy Ruiz ging in de rebound net over het doel van Xerxes. Kort daarna kreeg Justin Beemsterboer een gigantische kans om de 2-0 te maken, maar hij kon de voorzet van Lorenzo van Wijk na een snelle tegenaanval, geheel vrij aan de tweede paal, niet in de touwen zetten. Kort daarna stonden de gasten op gelijke voet. Na een uitstekende aanval over rechts werd de voorzet naar de tweede paal teruggegeven aan Harold Vrolijk, die vervolgens scoorde. Xerxes kon niet lang van de gelijkspel genieten. Twee minuten later lag de bal op de stip na een handsbal van Veron Knol in het strafschopgebied na een schot van Lorenzo van Wijk. De aanvaller ging achter de bal staan, maar zag zijn elfmeter stilvallen. Jarden van Ek maakte de bal snel af met een krachtig schot.

Na 2-1 kwam de wedstrijd op gang. Zowel Papendrecht als XerxesDZB verwenden het publiek met de ene kans na de andere. In de 81e minuut kwam Xerxes weer dichtbij toen een prachtige vrije trap van Davy van der Biessen tegen de verre paal belandde. Na het gelijkspel gingen beide teams voor de overwinning. Invaller Izzy Stellingwerf kreeg nog twee grote kansen om de overwinning voor de gastheren veilig te stellen, maar ook Xerxes kreeg de nodige kansen. Yessin de Bot hield zijn doel vrij met enkele uitstekende reddingen. Hoewel een 6-6-stand zeker mogelijk was geweest, bleef het bij 2-2. Door de competitiezege miste Papendrecht de play-off op doelsaldo. Maar met een vijfde plaats kan Papendrecht met trots terugkijken op een uitstekend seizoen.