Sporting Leiden wint van AVV Alphen (4-0)

Vierde Klasse A (zaterdag) – Voor de wedstrijd was al bekend dat zowel Sporting Leiden als AVV Alphen nog minimaal één jaar alles zouden moeten geven in de vierde divisie. In het gunstigste geval zouden beide ploegen de play-offs ingaan, maar bij een nederlaag in de laatste ronde konden de gasten ook direct degraderen. Als ze winnen, kunnen ze Sporting Leiden op punten evenaren. Sporting Leiden liet het niet zover komen. De Leidse ploeg boekte een overtuigende 4-0 overwinning, maar ook Alphen kon opgelucht ademhalen na de nederlaag van rivaal Woubrugge. Sporting Leiden en AVV Alphen zullen de komende weken moeten bewijzen dat ze thuishoren in de vierde divisie.

Van al deze uitdagende vooruitzichten was vóór de wedstrijd weinig te merken. Op het veld werden de spelers op indrukwekkende wijze begroet door fakkels gevuld met blauwe rook en zodra de blauwe mist was opgetrokken kon het voetbal beginnen. In de beginfase namen de teams een afwachtende houding aan, uiteraard wilde niemand meteen zijn bril bederven met onnodige fouten. De 1-0-stand kwam echter snel. Johan Hennekij schoot vanaf de tweede lijn maar miste de bal. Aan de rand van de 16e wist aanvaller Youssef Sadi Hilmi, die de laatste tijd op dreef was, de mislukte poging vakkundig onder controle te krijgen en tegen de stroom in te schuiven (1-0). Doelman Vissers kon hem alleen maar aankijken. Nog geen tien minuten later vrolijkte Sadi Hilmi het thuispubliek opnieuw op toen hij op slimme wijze een hoekschop naast de verre paal schoot (2-0).

Met een achterstand van twee doelpunten werd het spel van Alphen alleen maar lastiger. De ploeg probeerde duidelijk te voetballen en slaagde daar soms ook in op de eigen helft, maar voorin belandden de felbegeerde ballen vaak voor de voeten of andersom. De moed bleef wegzakken en Sporting Leiden probeerde het voor rust nog een derde keer, waarbij Sadi Hilmi opnieuw een belangrijke rol speelde. Zijn schot kwam via de bal voor de voeten van zijn aanvallende partner Ryan du Prie, die makkelijk kon sliden (3-0). De pret leek te worden bederft door het vlagsignaal van de grensrechter, maar na overleg met de directie keurde de scheidsrechter het doelpunt toch goed. Alphen lag voor rust al verlamd tegen de touwen en de wedstrijd was beslist.

Er kwam in de tweede helft geen revolutie of laatste zetje van de bezoekers. Het systeem van Sporting Leiden, met twee aanvallers, liet veel ruimte voor de backs van Alphen, maar wist daar nauwelijks voordeel uit te halen. Waar vooral het samenspel tussen verdediging en middenveld in de eerste helft voor enkele gevaarlijke momenten zorgde, werd dit in de tweede helft ook minder, tot het punt waarop zelfs vrije trappen op de eigen helft via de flank werden afgevuurd. De wissels konden het tij niet keren en Sporting Leiden toonde zich tevreden met de gasten, met slechts één doelpunt in de tweede helft. Alphen verloor de bal aan de linkerkant vlakbij zijn eigen verdedigingslinie van Sadi Hilmi, die een uitstekende wedstrijd extra glans gaf door de bal naar de tweede paal te sturen, waar Du Prie opnieuw klaar stond om de bal in het net te koppen. graan (4-0).

Toen klonken er vrolijke woorden van Du Prie: “Tijdens de winterstop hadden weinigen verwacht dat we directe degradatie zouden ontlopen, de punten waren bijna op één hand te tellen. Het feit dat we het hebben gedaan en dat ik er in de laatste wedstrijden geven mij een heel goed gevoel als ik de play-offs inga (Du Prie scoorde vorige week ook twee doelpunten tegen MMO). Als je in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen vier keer wint, dan denk ik dat je in de vierde divisie thuishoort Onze houding is de afgelopen maanden veel verbeterd ten opzichte van voorheen en we hopen dat dit ons zal helpen een plek in deze competitie veilig te stellen”, besluit Du Prie.

Sporting Leiden – AVV Alphen: 4-0 (3-0) 1-0 Sadi Hilmi, 2-0 Sadi Hilmi, 3-0 DuPrie, 4-0 Du Prie.

Opstelling Sporting Leiden: Ouwerkerk, Fakkel, Gullik, Dieke, Cornelisse, Schröder, Hennekij, Van Eijgen, Glasbergen, Sadi Hilmi, Du Prie.

Alphense bezetting: Vissers, Koeprijanov, Singerling, Moors, Verkade, Molle, Rabhi, Aini, Bardan, Charef, Van Harskamp.