Laatste dag van de Super Academy League 2024 in Kollum

KOLLUM – Het hoogtepunt van de Super Academy League vond zondag plaats op het Baensein Sportpark in Kollum. Dit was de laatste ronde, de laatste kans voor de academies (uit Groningen, Zwolle, Joure, Leeuwarden en Kollum) om de felbegeerde punten te behalen. In een gezellige sfeer, met muziek en vuurwerk, werden de teams aan het publiek gepresenteerd.

De kinderen hadden volop vermaak met een groot springkasteel, terwijl er op het terras een barbecue werd gehouden om te genieten van heerlijke broodjes hamburger.

De grootste talenten (U10, U11 en U12) uit Noord-Holland speelden tegen elkaar, de wedstrijden duurden 2 keer 10 minuten. Er werd fanatiek gestreden op de velden, want alle teams wilden de beker mee naar huis nemen. Er speelden verschillende groepen. Omdat beide ploegen gelijk eindigden, moest de wedstrijd door strafschoppen worden beslist. Na een spannende reeks werd voetbalschool Sedoc uit Groningen de winnaar.

Bij de wedstrijden tussen U10 en U11 ging de beker ook naar de Sedoc Soccer School. Bij de U12 was de Veens Voetbalacademie de beste.

Na afloop overhandigde Alex van der Veen, van de Van Veens Voetbal Academie, de bekers en medailles aan de aanvoerders van de winnende teams. Tenslotte werd iedereen bedankt voor deze fantastische dag.