Drechtstreek eindigt als tweede en verdient een plek in de nacompetitie – DordtCentraal

meerkerk – De laatste belangrijke wedstrijd van de competitie tegen SC Meerkerk werd met 1-2 gewonnen door Drechtstreek. Omdat koploper GSC/ODS eveneens met 2-0 won van Wieldrecht promoveert GSC/ODS direct naar de tweede divisie. Drechtstreek pakt in de eerste periode de titel van de kampioen en kan via de play-offs alsnog proberen promotie te maken. (Foto’s: Piet van Beest)

Na een zeer uitbundig begin van de wedstrijd met veel blauw-witte vlaggen en blauw-witte rook wist Nik Semcesen al in de 8e minuut te scoren.deze minuut om op prachtige wijze 0-1 te scoren. Drechtstreek was in die fase duidelijk feller en beter dan zijn tegenstander. De druk richting het doel van de jonge doelman Jeremy de Jong was in die fase groot. De ploeg zette veel druk en creëerde veel kansen, maar kon niet scoren. Er werden aardig wat corners gecreëerd, maar de kansen van Koen Lighaam en Max Voogelaar bleven uit. Zo werd de rust bereikt met een stand van 0-1.

In de tweede helft kwam SC Meerkerk vanaf het begin veel oplettender naar voren en leek de Papendrechtse spelers te verrassen. De druk liep op en na een rommelige bal wegspelen door de Drechtstreek-defensie stond de stand op 51.deze Minuut zelfs de 1-1 gelijkspel. Dit leek voor de ploeg van coach Schoonewil het sein om er alles aan te doen om geen puntenverlies te voorkomen, want toen werd ook bekend dat GSC/ODS op een 1-0 voorsprong stond in Dordrecht. Het doelpunt van SC Meerkerk werd met veel geweld aangevallen. Ton Groffen maakte een sterke actie, maar raakte de lat. Rick Sieses zag zijn schot net naast gaan en het harde, goed geplaatste schot van Nik Semcesen werd ternauwernood van richting veranderd door doelman Jeremy de Jong. Ook Jordy van Walsem was dicht bij een doelpunt, maar schoot net naast.

Met zoveel druk op het rivaliserende doel leek het doelpunt onvermijdelijk en dat was ook zo omdat Nik Semcesen in de 76e minuut scoorde.deze minuut prachtig de 1-2 op het bord. Toen de ploeg weer op voorsprong stond, ging men door met aanvallen en kon SC Meerkerk niets meer doen. Toen fluiter Manuel Uijttewaal floot was Drechtstreek uiteraard blij met de overwinning, maar tegelijkertijd was hij ook licht teleurgesteld over het feit dat GSC/ODS zich tegen Wieldrecht niet had laten verrassen. Het kampioenschap was heel dichtbij. Volgende week speelt Drechtstreek thuis de eerste wedstrijd van de promotie play-off naar 2Mijn klas.