NSV’46 te sterk voor FCO

Sport

FC Oegstgeest kwam kort na aanvang van de wedstrijd van zaterdag op achterstand. Nog voor rust zouden er nog twee doelpunten vallen. Beide strafschoppen, één in het voordeel van FC Oegstgeest en vlak voor rust de tweede voor NSV’46. NSV’46 sloot de tweede helft af met een 3-1 voorsprong. Deze nederlaag maakt het onnodig spannend voor FC Oegstgeest om de play-offplek te behouden. De definitieve beslissing valt in de laatste competitiewedstrijd tegen Warmunda.

Door personele problemen kon coach Huig Jan Heeringa niet met zijn sterkste opstelling starten. Hij miste een aantal sleutelspelers. Bovendien was de wedstrijd nog maar nauwelijks begonnen toen NSV’46 al de 1-0 wist te scoren. De keepers van beide teams zouden een belangrijke rol spelen in deze wedstrijd. Want rond de 17e minuut werkte doelman Gijs Jansen een bal weg die prachtig voor de voeten van Roy Elkerbout belandde. Hij wilde met een lob de doelman van NSV’46, Barry Mastwijk, passeren. Maar hij slaagde er nog steeds in om de bal uit het doel te houden.

De wedstrijd speelde zich voornamelijk in het midden van het veld af, waarbij geen van beide ploegen veel kansen kreeg. Dit volgt uit het feit dat twee van de vier doelpunten via een strafschop vielen.

FC Oegstgeest kreeg in de 27e minuut de eerste penalty toegekend. Dit werd onberispelijk gefilmd door Joshua Overvliet. Lange tijd leek het erop dat ze met dezelfde score de rust in zouden gaan. Maar vlak voor rust constateerde de scheidsrechter een overtreding in het strafschopgebied van FC Oegstgeest. Ze rusten dus nog steeds met een achterstand (2-1).

Na rust deed FC Oegstgeest nog meer pogingen. Dit resulteerde in een aantal kansen. Bas Brom kreeg in de 53e minuut een goede kans ook voor Daan van Moorsel. Maar in de tweede helft ging het niet goed met FC Oegstgeest.

Met nog zo’n twintig minuten te gaan kreeg NSV’46 die onverwachte kans. Een slecht weggewerkte bal belandde voor de voeten van een NSV’46-vrijgestelde speler. Vervolgens kreeg hij vrij spel door de bal achter doelman Gijs Jansen te werken (3-1). NSV’46 wist in de tweede helft echter nog geen echte kans te creëren.

Hiermee was de wedstrijd afgelopen. Nu moet FC Oegstgeest hopen de nodige punten te pakken voor de play-off tegen Warmunda. In de loop van de wedstrijd werden Joshua Overvliet, Yannick van der Meel, Paris Alberts, Bas Brom en Roy Elkerbout vervangen door respectievelijk Cevie Petronella, Floyd de Ridder, Sam van Ooijen, Daniel van Vliet en Casper van der Lee.

Volgende week, 25 mei om 14.30 uur, is de belangrijke finale van de competitie de thuiswedstrijd tegen Warmunda.