Pedri helpt Barcelona met twee doelpunten naar de tweede plaats in La Liga

Robert Lewandowski opende in de derde minuut de score (1-0). Hij kreeg een voorzet van Lamine Yamal op zijn borst en schoot de bal hard binnen. Invaller Pedri scoorde in de tweede helft twee doelpunten.

De kampioenen Real Madrid, Barcelona, ​​Girona en Atlético de Madrid hadden zich al verzekerd van een ticket voor het nieuwe seizoen van de Champions League. Real Madrid verspeelde een 1-4 (4-4) voorsprong in de uitwedstrijd tegen Villarreal. Voormalig FC Groningen-aanvaller Alexander Sørloth scoorde vier doelpunten voor de thuisploeg. Dat is geen record. Esteban Echevarría scoorde vijf doelpunten voor Real Oviedo tegen Real Madrid in 1947. Bij het ingaan van de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund begon Real zonder Vinícius Júnior, Rodrygo, Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Dani Carvajal en Toni Kroos.

Blind

Girona won de uitwedstrijd tegen Valencia met 3-1. Sávio, die twee jaar geleden nog voor PSV speelde, opende de score voor de bezoekers. Artem Dovbyk maakte er 0-2 van en Yarek Gasiorowski versloeg zijn eigen doelman (0-3). Pepelu zette in de slotfase een penalty om voor Valencia. Daley Blind had opnieuw een basispositie bij Girona. Atlético de Madrid liet zich voor eigen publiek verrassen door Osasuna (1-4). Raúl García (2), Aimar Oroz en Lucas Torro scoorden voor de bezoekers. Atlético kwam niet verder dan een doelpunt van Álvaro Morata. Memphis Depay mocht na een uur invallen voor Atlético.

Cádiz degradeerde na het gelijkspel tegen Las Palmas (0-0) uit LaLiga. De club is de derde degradant dit seizoen, na Almería en Granada.