“Het is ongelooflijk dat Noorwegen het EK mist” – Voetbal International

Alexander Sørloth beleefde zondag een gedenkwaardige avond en scoorde vier doelpunten tegen Real Madrid. Dit zet Villarreal (ex-FC Groningen) op koers om topscorer van La Liga te worden. Ook jaagt hij op het clubrecord van Diego Forlán.

Sørloth en Haaland 2.0 tegen Real: 'Ongelooflijk dat Noorwegen het EK mist'
© Professionele opnamen

Villarreal en Real beleefden zondag een voetbalfeest met in totaal acht doelpunten. Alle doelpunten van de thuisploeg kwamen op naam van Sørloth, die er in de eerste helft 1-2 van maakte en na rust met een hattrick in nog geen tien minuten (48, 52 en 56) een 1-4-achterstand uitwiste. : 4-4.

Met deze bijzondere prestatie staat Sørloth bovenaan de ranglijst van topscorers in La Liga. De Noor staat nu op 23 doelpunten: twee meer dan Artem Dovbyk uit Girona. Jude Bellingham, van Real Madrid, staat derde op de lijst van topscorers, met negentien doelpunten.

Met nog één speelronde te gaan is Sørloth, die tussen januari 2016 en de zomer van 2017 weinig indruk maakte bij FC Groningen, nu op weg naar Pichichi worden. Villarreal sluit het seizoen zaterdag af met een uitwedstrijd tegen Osasuna. Als Sørloth daar nog twee keer weet te scoren, wordt hij de speler met de meeste doelpunten in La Liga in een seizoen bij Villarreal. Dat record (25 doelpunten) staat in 2004/05 nog steeds op naam van Forlán.

Vreemd genoeg werd Sørloth na zijn gala-optreden niet voor een camera gezet. Villarreal-coach Marcelinho sprak na afloop slechts kort over zijn topscorer. “Hij was buitengewoon en hij verdient het”, aldus de coach. ‘Samen met zijn teamgenoten hielp hij ons weer in de wedstrijd te komen. “Alexander heeft zijn kansen benut en speelt voor het team.”

De Spaanse media maken de simpele vergelijking tussen Sørloth en zijn landgenoot Erling Haaland, die topscorer werd in de Premier League, maar in de Champions League niet scoorde tegen Real. “Wat Haaland niet kon, deed Sørloth heel overtuigend”, schrijft hij merk. ‘Hij had een historische middag. “Het is ongelooflijk dat Noorwegen niet meedoet aan het EK.”

De 28-jarige Sørloth dankt zijn leidende positie in de race om de Spaanse topscorer vooral aan zijn sterke tweede seizoenshelft. Hij scoorde zeventien keer. Voor zijn vier doelpunten tegen Real scoorde de aanvaller begin maart al een hattrick tegen Granada. De afgelopen maand was het tweemaal bingo tegen Rayo Vallecano en Sevilla.

Arda Güler
Bij Villarreal was Sørloth de ster; Bij Real ging de lof naar Arda Güler. De jonge Turk scoorde twee doelpunten. “Hij heeft een speciaal talent”, zei Carlo Ancelotti over de jongeling. ‘Hoe dichter je bij het doel komt, hoe beter je wordt. Hij heeft al veel doelpunten gescoord met weinig schoten op doel. Arda heeft iets bijzonders laten zien.’

La Real ging met een ruime voorsprong de rust in, maar won niet. Geen probleem, dacht Ancelotti. “Alles verliep perfect”, zei hij. ‘Ons doel was niet om de punten te pakken, want die hebben we niet meer nodig. Ons doel was om een ​​goede wedstrijd te spelen en blessures te voorkomen. Dat werkte, dus het pakte eigenlijk perfect uit.”