FC Emmen en ADO Den Haag gaan door naar de halve finales van de play-offs

Dit was het live thema van de wedstrijden op zaterdag 18 mei in de promotie/degradatie play-off. FC Dordrecht verloor thuis van FC Emmen. Ondanks de overwinningskansen van de thuisploeg was het uiteindelijk FC Emmen die dankzij een last-minute doelpunt won. De Graafschap speelde met 2-2 gelijk bij ADO Den Haag. Dit bleek na de 2-3 nederlaag op eigen veld niet genoeg.

voeten | FC Dordrecht – FC Emmen (0-1) (2-3)

FC Emmen heeft de halve finales van de promotie/degradatie-play-off bereikt. Op bezoek bij FC Dordrecht bleef de stand lange tijd 0-0, de thuisploeg kreeg na rust enkele grote kansen, maar het was FC Emmen dat in de 88e minuut op voorsprong kwam dankzij Vicente Besuijen. Deze wordt niet meer weggegeven waardoor de bezoekers een stap dichter bij mogelijke promotie zijn.

FC Emmen treft in de halve finale NAC Breda, dat vrijdag met 5-0 versloeg van Roda JC. De openingswedstrijd vindt plaats op dinsdag 21 mei om 20.00 uur en de terugwedstrijd op zaterdag 25 mei in Breda. Deze wedstrijd begint om 16.30 uur.

Opstelling FC Dordrecht:

Plogmann; Bronkhorst, Kluivert, Tsoungui, Hilton; Schuurman (62′ Osundina), Suray, Receveur (90′ Shein); Mbayo (82′ Seydoux), ‘t Zand, Sebaoui.

Opstelling FC Emmen:

Oelschlägel; In Wierik, Vos, Dirksen, Hardeveld; Bernadou, Ubbink (70′ Ubbink), Kieftenbeld; Van Hoeven (70′ Konings), Parzyszek, Besuijen.

Doelen:

0-1 Vicente Besuijen (88′)

voeten | ADO Den Haag – De Graafschap (2-2) (5-4)

ADO Den Haag heeft de halve finales van de promotie/degradatie-play-off bereikt. In de tweede etappe van de eerste ronde speelden ze 2-2 gelijk tegen De Graafschap. Dit bleek genoeg voor de Haagse bewoners na de eerdere 3-2 overwinning in Doetinchem. ADO Den Haag nam voor rust een schijnbare 2-0 voorsprong, maar verloor die in de tweede helft. Een rode kaart voor de thuisploeg zorgde voor spanning, maar het derde doelpunt van De Graafschap bleef uit.

ADO Den Haag neemt het in de halve finales dus op tegen RKC Waalwijk of Excelsior. Zondagmiddag wordt bekend gemaakt welke van de twee Eredivisie-ploegen op de zestiende plaats zal eindigen en daarmee de play-offs ingaat. ADO Den Haag speelt woensdag om 18.45 uur de heenwedstrijd in eigen stadion. De return volgt op zaterdag 25 mei om 20.00 uur.

ADO Den Haag Programmering:

Mars; Asante (68′ Koudossou), Esajas, Siereveld, Waem, Absalem; Vlak, Schalk, Christensen (77′ De Bruin); Van Mieghem, Veerman (68′ Van der Sande).

Opstelling De Graafschap:

Jansen; Fortés, Hardeman, Schenk, Hillen (62′ Mahi); Bosilj (62′ G. Büttner), Warmerdam, Kaak (46′ Brittijn), A. Büttner; Önal, Haen (46′ Seuntjens).

Doelen:

1-0 Alex Schalk (22′)
2-0 Alex Schalk (36′)
2-1 Ralf Seuntjens (67′)
2-2 Jeffry Fortés (74′)

Rode kaarten:

78′ Amir Absalem (ADO Den Haag, twee gele kaarten)

Schrijf je hier in voor de Ajax Showtime EK-poule en maak kans op fantastische prijzen!