FC Emmen verrast met een overwinning op FC Dordrecht en speelt de halve finale tegen NAC Breda

FC Emmen wist de halve finales van de Keukenkampioen Play-Offs te bereiken. De ploeg van coach Alfons Arts versloeg FC Dordrecht met 0-1, waardoor zij na een 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd de halve finales bereikten. Emmen treft in de halve finale NAC Breda, dat vrijdag Roda JC Kerkrade versloeg.

In de eerste fase zette Emmen direct druk op de Dordtse verdediging, die er niet zo goed mee omging. Dordrecht-doelman Luca Plogmann sloeg de bal na een achterwaartse pass verkeerd en de daaropvolgende gevaarlijke inworp van Mike te Wierik kon de bezoekers niet baten. In de eerste fase counterde Emmen een schot van Ilias Bronkhorst dat naast ging.

Dordrecht was nog steeds niet zo dominant als in de heenwedstrijd, terwijl Emmen goed presteerde. Een uitstekende tackle van Maikel Kieftenbeld belandde voor de voeten van Desley Ubbink, die zijn eerste minuten in een maand tijd niet met een doelpunt kon afsluiten. Het schot van de middenvelder werd weggewerkt door de Dordtse verdediging.

Emmen hield beter stand en probeerde het via Vicente Besuijen, wiens schot vanaf het middenveld over het doel van Plogmann ging. De aanvaller scoorde onlangs precies hetzelfde tegen MVV Maastricht, maar deze keer niet. Na een goede snee van Lucas Bernadou kon Emmen nadenken over de volgende aanval. De Fransman zag zijn schot over het doel vliegen.

Opnieuw kwam Emmen dicht bij het eerste doelpunt, toen Bradly van Hoeven een schot, wellicht een voorzet, op de lat zag belanden. De rechtsbuiten toonde opnieuw gevaar, dit keer ging zijn schot over het been van de thuisploeg. Kieftenbeld kopte de volgende hoekschop binnen.

Nadat vlak na rust de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd vanwege onweer, was het Piotr Parzyszek die naast kopte. Dordrecht kwam beter in de wedstrijd en na een vlotte combinatie vond Shiloh ‘t Zand Eric Oelschlägel. Dordrecht scoorde bijna opnieuw uit een corner toen de kopbal van Korede Osundina werd gered door uitblinker Oelschlägel.

De Duitse doelman van Drents groeide in de wedstrijd en had vlak na de redding van Osundina opnieuw een goede reflex nodig om een ​​1-0-voorsprong te voorkomen. Dit keer redde Oelschlägel een schot van Antef Tsoungui.

Dordrecht was zwakker en dacht al aan een verlenging, terwijl Emmen er ook geen zin in leek te hebben. Twee minuten voor tijd dook Besuijen plotseling op en vond vanaf een meter of veertien de verre hoek: 0-1. In de resterende zes minuten was vooral Parzyszek dicht bij een doelpunt, maar werd tegengehouden door Plogmann.