Emmen schakelt Dordrecht uit uit play-offs na late goal van Besuijen – Voetbal International

FC Emmen heeft zich geplaatst voor de halve finales van de promotie-play-off van de Eredivisie. Vicente Besuijen werd vlak voor tijd de winnaar van de wedstrijd in Dordrecht.

Het 2-2 gelijkspel van afgelopen dinsdag op De Oude Meerdijk gaf beide ploegen alle kansen op doorgang naar de volgende ronde van de play-offs en ook Dordrecht en Emmen bleven in de eerste helft perfect in evenwicht.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Kort na de pauze werd het duel tijdelijk gestaakt. Niet vanwege de borrels op het platteland, maar vanwege het slechte weer. De zon in het zuiden van Nederland had plaatsgemaakt voor regen en bliksem. Gelukkig werd de wedstrijd kort daarna hervat en kreeg Dordrecht in het rest van de tweede helft betere kansen. Emmen-doelman Eric Oelschlägel hield zijn ploeg echter met knappe reddingen op de been.

Dordrecht miste de kansen en twee minuten voor tijd werd de ploeg van Michele Santoni verslagen. Besuijen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek. Ook Dordrecht verzuimde in de zes minuten extra tijd te scoren en zag de Eredivisie-droom verdwijnen.

Emmen treft in de halve finales van de play-off NAC Breda. Eerder deze week versloegen de Brabanders Roda JC met 8-1 in twee wedstrijden. Dit betekent dat de nummers 3 en 4 van de Kook Kampioen Divisie uit de play-offs zijn.