DES D1 wint de finale van de KNHB Silver Cup!

OSS – Zaterdag 18 mei 2024: Tot verrassing van iedereen, en niet in de laatste plaats van het team zelf, speelde DES D1 de finale van de Silver Cup. De spanning was voelbaar, maar “vandaag gaan we plezier maken en iedereen laten zien hoe goed we zijn!” Veel DES-aanhangers hadden de moeite genomen om naar Oss te komen. Er hing een geweldige sfeer onder de stralende zon!

Na een rustig eerste kwart werd het spel in het tweede kwart spannender. DES kwam op voorsprong dankzij een perfect uitgevoerde strafschop van Karlijn. Maastricht, de favoriet, liet dat niet gebeuren. In amper zeven minuten tijd draaide Maastricht de wedstrijd om en kwam op een 3-1 voorsprong. Gelukkig kwam het signaal voor rust: tijd om te ontspannen en op te laden.

Het derde kwart was dit seizoen vaak een sterk punt voor Dames 1, waardoor de ploeg vertrouwen kreeg om weer in de wedstrijd te komen. Dat vertrouwen bleek terecht: Ali (2x) en Flo bezorgden DES opnieuw het voordeel met hun doelpunten: 3-4.

Fans konden hun ogen niet geloven: zou het toch gebeuren? Maastricht wilde aanvallen, maar je zag hoe hun geloof weg was. Ze kregen weer wat vertrouwen toen Ali een gele kaart kreeg en vijf minuten buitenspel moest staan. Maar echte kansen dienden zich niet aan. De genadeslag kwam in de 66e minuut. Ali maakte een goede counter en Lara zette voor: 3-5!

Nog vier minuten nagelbijten! In de slotminuten kwam Maastricht niet verder dan een zwakke strafcorner. De fans telden de laatste seconden en ons sprookje werd werkelijkheid! DES wint voor het eerst in haar geschiedenis de finale van de KNHB Silver Cup!

De ontlading was overvloedig en de tranen vloeiden. Lara ontving onder luid applaus de grote Zilveren Beker uit handen van Leon Rutten van de KNHB. Trots op het team, trots op de fans, trots op DES!

‘s Avonds hadden de dames uiteraard een geweldig feest. En dat gaan wij als DES doen. Kom op zondag 16 juni naar DES om alle kampioensteams en natuurlijk de winnaar van de DES D1 Cup in het zonnetje te zetten!