Bereikte de halve finale na overwinning op Dordt

Wij hebben ons geplaatst voor de halve finales van de Eredivisie promotie play-off! Na het 2-2 gelijkspel in Emmen sloten we het tweeluik tegen FC Dordrecht in de Krommedijk af met een 0-1 overwinning en dus een 2-3 overwinning in twee wedstrijden.

Nadat het startschot was afgevuurd namen de inwoners van Emmen direct het heft in handen en gingen fel de duels aan. De thuisploeg liet later echter in de beginfase zien het initiatief te willen nemen, al bleven grote kansen uit. Beetje bij beetje nam Alfons Arts de wedstrijd in handen en ontstonden er kansen voor de bezoekers. Desley Ubbink zag een schot ternauwernood geblokt, Lucas Bernadou plaatste zich in kansrijke positie maar worstelde te veel om de ruimte te vinden en Maikel Kieftenbeld (die overigens zijn 500ste wedstrijd in het betaald voetbal speelde) kon simpelweg zijn hoofd niet tegen de paal houden. bal. . een hoek.

Aan de andere kant moest Eric Oelschlägel ingrijpen na een schot van Ilias Sebaoui en na een slip van Bradly van Hoeven, die even daarvoor een voorzet tegen de Dordtse lat schoot. Tenslotte vond Piotr Parzyszek bij een schot vanaf rechts ook de handen van Dordtse doelman Luca Plogmann. De ploeg van Emmen kreeg betere kansen in een redelijk evenwichtige eerste helft.

Een late winnaar
Toen de spelers na rust de kleedkamer uitkwamen, zagen ze een zware regenbui neerdalen op Dordrecht. Toen er twee minuten in de wedstrijd een storm uitbrak, besloot scheidsrechter Martin van den Kerkhof terecht iedereen naar binnen te sturen. Na ongeveer een kwartier werd de wedstrijd hervat en zag Parzyszek er al snel gevaarlijk uit. Een voorzet van Vicente Besuijen belandde via Van Hoeven op de spits, maar zijn schot werd door een verdediger van richting veranderd.

Door de regen was het veld behoorlijk glad geworden en daardoor werd de strijd steeds belangrijker in de wedstrijd. Een mooi voorbeeld hiervan was de tussenkomst van Mike te Wierik, die met een glijbaan een gevaarlijke kans in eigen gebied voorkwam. Ook Oelschlägel moest twee reddingen verrichten, eerst met een kopbal van dichtbij en daarna met een afstandsschot van Antef Tsoungui. Aan de overkant leek invaller Patrick Brouwer gevaarlijk toen zijn schot van richting werd veranderd.

In de slotfase was het Emmen die wederom het initiatief nam en vaak de helft van Dordrecht vond. En dat werd beloond! Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd vond Parzyszek een rennende Brouwer met een goede bal. Die gaf hij vervolgens terug aan Besuijen, die meteen tegen de touwen scoorde en er 0-1 van maakte. In het uitvak zaten 240 Emmenaren, maar ook op het Raadhuisplein in het centrum van Emmen, waar de wedstrijd live op het grote scherm werd uitgezonden. Die voorsprong verspeelden de Emmenaren in de zes minuten extra tijd niet en daarmee plaatsten wij ons voor de halve finales van de play-off!

In de halve finale spelen we dinsdag om 20.00 uur tegen NAC Breda en zaterdag om 16.30 uur thuis tegen de inwoners van Breda. Klik hier voor ticketinformatie!

FC Dordrecht – FC Emmen: 0-1
88. Vicente Besuijén 0-1