NAC Breda gaat door naar de play-offs na wederom een ​​mooie overwinning op Roda JC

De club uit Breda treft in de volgende ronde van de play-off de winnaar van het duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen. Deze clubs ontmoeten elkaar zaterdag. De eerste wedstrijd eindigde op 2-2.

Voor Roda JC eindigt het seizoen teleurstellend. De ploeg van Bas Sibum stond lange tijd tweede achter Willem II. Na de winst in de voorlaatste speelronde tegen Cambuur dachten de fans even dat ze promotie hadden verdiend, maar door het late gelijkspel van FC Groningen tegen Telstar viel de beslissing pas in de laatste onderlinge wedstrijd tegen Groningen. Roda zat door de nederlaag zonder directe promotie.

Sterker

NAC wist zich met een gelijkspel tegen TOP Oss in de laatste ronde als achtste in de Keuken Kampioen Divisie te plaatsen voor de play-offs. De Bredanaars waren in de thuiswedstrijd tegen Roda veel sterker, maar in de slotfase scoorden de bezoekers alsnog met 3-0.

Roda moest in Kerkrade minimaal twee keer scoren, maar goed uitgespeelde kansen creëerde de ploeg nauwelijks. NAC scoorde vlak voor rust. Boy Kemper vervolgde de linkerflank en verraste doelman Koen Bucker met een schot in de korte hoek. Met een prachtige vrije trap in de tweede bocht verdubbelde Dominik Janosek aan het begin van de tweede helft de voorsprong van NAC.

Nadat Roy Kuijpers het met de derde treffer van Brabant nog erger maakte voor Roda, moest scheidsrechter Jannick van der Laan de wedstrijd tot twee keer toe stilleggen omdat fans van de thuisploeg glazen op het veld gooiden. Na beide herstarts scoorde NAC opnieuw. De eerste keer via Martin Koscelnik, de tweede keer via Sigurd Haugen.