Een terugblik op het seizoen van Kookkampioenen Divisiekampioen Willem II.

Na twee jaar in de categorie Keukenkampioen is Willem II erin geslaagd terug te keren naar het hoogste niveau van Nederland, de Eredivisie. Nu het seizoen voorbij is, is het tijd om een ​​kijkje te nemen in het seizoen van de nieuwe kampioen kookdivisiekampioen!

In de eerste wedstrijd van het seizoen stond Willem II tegenover de plaatselijke FC in Eindhoven. In de achttiende minuut scoorde Ringo Meerveld uit een lange corner. Ook FC Eindhoven wist in de 56e minuut te scoren en de eerste wedstrijd van het seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Het einde van Robbemond

Twee wedstrijden later kreeg Willem II, na een overwinning op FC Dordrecht en een gelijkspel tegen FC Groningen, thuis bezoek van aartsrivaal NAC. Na een 0-3 nederlaag werd de wedstrijd gestaakt. Op een andere datum kon Willem II de score niet omdraaien en verloor met 1-4. Deze nederlaag leidde tot het ontslag van Reinier Robbemond. Een dag later nam ook toenmalig hoofdtrainer Teun Jacobs ontslag. Vanaf dat moment nam Martin van Geel ook de technische taken over.

Nieuw tijdperk: Peter Maes

Twee wedstrijden later werd Peter Maes aangesteld als nieuwe coach van de Tricolors. De voormalige coach van onder meer Beerschot, KRC Genk en KV Mechelen begon met dezelfde ploeg als Robbemond. Het eerste duel met Peter Maes werd met 0-2 gewonnen bij Jong-AZ. Peter Maes wees er na de wedstrijd op dat het voetbal van Willem II niet altijd mooi hoeft te zijn.

De volgende wedstrijd tegen Top Oss stond op het punt te beginnen omdat het regende in Tilburg, waardoor de wedstrijd op het laatste moment werd afgelast. Op dinsdag 3 oktober speelde Willem II tegen Top Oss en won met 2-1.

Super subbokila

Begin oktober bezocht De Graafschap Willem II. De wedstrijd was ingewikkeld voor de Tricolores tot de 75e minuut. Ze verloren met 1-2 totdat superinvaller Bokila inviel. Na twee minuten wist hij te scoren en stond het 2-2. Twee minuten later vond Bokila opnieuw het net! Vier minuten later scoorde ook Max de Waal en eindigde de wedstrijd in 4-2 voor Willem II.

Ongeslagen reeks

In een ongeslagen reeks van 6 november tot en met 23 februari heeft Willem II een reeks belangrijke punten gescoord. Dertien wedstrijden lang verloren ze geen wedstrijd. In de laatste minuut werd er nog een punt gescoord bij ADO Den Haag. Ook de derby tegen NAC wonnen ze met twee doelpunten van Jeremy Hilterman

In de ongeslagen reeks konden fans soms genieten van doelpuntvieringen. Willem II wist met 5-0 te winnen van Top Oss, 1-5 van Telstar en 4-1 van Helmond Sport!

belangrijke periode

Op 9 februari begon een belangrijke etappe voor Willem II, met drie opvallende spelers op het programma: De Graafschap uit, ADO thuis en Roda JC thuis. Willem II won de heenwedstrijd tegen De Graafschap met 0-2. Ringo Meerveld wist opnieuw een fantastisch doelpunt te scoren door de bal na een knappe actie in de linkerbovenhoek te schieten.

In de daaropvolgende wedstrijd kreeg Willem II bezoek van ADO Den Haag en binnen een kwartier stond Willem II al op een 2-0-voorsprong. Ze hielden het lang vol, maar in de 86e minuut wist ADO ook te scoren en het was een kleine druk voor de Willem II-fans. De ploeg van Peter Maes hield stand en won de wedstrijd met 2-1.

De laatste wedstrijd van februari was thuis tegen concurrent Roda JC. Voor de wedstrijd was er een sjaalactie vanuit de Koningsvleugel, en bij aanvang van de wedstrijd hief het hele stadion de sjaals in de lucht. Willem II kwam in de eerste helft op een 2-1 voorsprong. In de tweede helft verspeelde Willem II de opgebouwde 2-1 voorsprong en verloor met 2-3 van Roda JC.

Het laatste stuk

Acht wedstrijden later, na twee gelijke spelen, vijf overwinningen en één nederlaag, stond misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma: Willem II – FC Groningen. Met nog twee wedstrijden te gaan betekende een overwinning tegen Groningen promotie voor Willem II.

Ingewikkeld duel voor beide ploegen, na een Groningse counter in de 52e minuut.Mijn In de minuut wist Schouten de aanval te kalmeren met een schitterende tackle. In de 56e minuut verscheen Nick Doodeman op de rechterflank en schoot de bal krachtig over het dak van het doel. Zes minuten later wist ook Groningen te scoren. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Promotie

De voorlaatste wedstrijd van Willem II was tegen FC Dordrecht, waar in de 27e minuut met 1-0 werd verloren. Ondertussen kwam ook FC Groningen op achterstand bij Telstar. Met deze resultaten op andere terreinen betekende dit promotie voor Willem II. In de 93e minuut wist Michael de Leeuw het beslissende doelpunt te maken voor Willem II en hen naar de Eredivisie te brengen. Na afloop werden de spelers als helden ontvangen door de duizenden mensen die de wedstrijd in het stadion bekeken.

Kampioenschap

Het eerste doel van Willem II was bereikt: promotie naar de Eredivisie! Maar nu wilde Willem II kampioen worden. Dat kon in de laatste wedstrijd tegen Telstar. Na een geweldige sfeer op de Koningsvleugel met een groot spandoek begon de wedstrijd. Helaas kwam Willem II in de eerste helft met 2-0 achter. Willem II kwam in de tweede helft terug. Oosting en Nizet wisten te scoren en doordat Roda JC met 2-0 verloor van FC Groningen kon Willem II het kampioenschap nauwelijks missen. De fans stonden klaar om het veld te bestormen toen Meerveld er in de laatste minuut nog 3-2 van maakte!

Samen op de heuvel

Op zondag 12 mei was de Heuvel in Tilburg al vroeg gevuld met aanhangers van Willem II voor de uitreiking. De Heuvel zat eindelijk vol en de sfeer was top! Het eerbetoon werd gepresenteerd door Frank Evenblij. Misschien wel het hoogtepunt was de toespraak van Freek Heerkens. Aan het einde van zijn toespraak gebruikte hij de woorden van koning Willem II: “Hier adem ik vrij en voel ik me gelukkig.” Het was een geweldig feest dat tot laat duurde.

Proficiat aan alle Willem II-fans en veel succes in de Eredivisie!

Meer informatie

Bent u benieuwd naar foto’s van het Kampioenschap of de uitreiking, neem dan snel een kijkje in onze fotoalbums!