Al het nieuws uit Nijverdal

Sport

NIJVERDAL – NKC ’51 speelde zaterdag 11 mei opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer was de tegenstander Oost-Arnhem. Oost-Arnhem won eerder met ruime marge van Dalto uit Driebergen, een ploeg waar NKC ’51 met ruime marge van verloor. Er werd een ingewikkelde wedstrijd verwacht.

Voor NKC ’51 was het een bewogen week met het overlijden van erelid Klaartje Hofstede. Desondanks gingen de wedstrijden door en werd er voorafgaand aan de wedstrijden respectvol een minuut stilte in acht genomen. De scheidsrechters Kloosterman en Herikhuisen bliezen vervolgens op het fluitsignaal om de wedstrijd te beginnen.

Net als tegen Dalt begon NKC ’51 goed aan de wedstrijd. De ploeg van Dave van Zonderen had een duidelijk plan en dat loonde. Oost-Arnhem wordt bovendien beschouwd als een van de beste teams van Nederland, dus NKC ’51 zou de hele wedstrijd op zijn limiet moeten spelen. In de eerste helft bleven de teams lang in evenwicht. Er werden voldoende kansen gecreëerd om het initiatief te grijpen, maar deze werden niet benut. Na ongeveer twintig minuten was de stand 5-5. Daarna was er echter sprake van concentratieverlies bij NKC ’51 en daar profiteerde een ploeg als Oost-Arnhem van. Ze schakelden over. Dit betekende dat NKC ’51 pas in de rust weer tot scoren kwam en moest toekijken hoe de gasten hiervan profiteerden en dit vergrootten, met een stand van 5-10 bij rust.

In het begin van de tweede helft deed NKC ’51 er alles aan om Oost-Arnhem in te halen en bedroeg het verschil soms vier à drie doelpunten. Na 6-10, 8-12 en 10-14 leidde Oost-Arnhem met 10-16 en dit brak zichtbaar het verzet van NKC ’51. NKC ’51 beschikte opnieuw over een team dat in vorm was en de hele wedstrijd gedisciplineerd en in een hoog tempo speelde. Het verschil in terugverende kracht werd duidelijk doordat Oost-Arnhem aanvallend veelvuldig kon herhalen. Ook bij NKC ’51 faalde de schotzuiverheid, wat regelmatig tot snelle omzet leidde. Oost-Arnhem begon opnieuw, scoorde hoog en scoorde in slechts enkele minuten tijd zeven keer en de achterstand was inmiddels opgelopen tot de dubbele cijfers, 14-24. Uiteindelijk werd de eindstand 15-26. Een duidelijk resultaat, maar desondanks kan NKC ’51 zich nog steeds een uitstekende wedstrijd herinneren.