FC Emmen en FC Dordrecht spelen een vermakelijke play-offwedstrijd gelijk

FC Emmen en FC Dordrecht speelden dinsdagavond met 2-2 gelijk in een zeer vermakelijke wedstrijd. In Emmen domineerden de bezoekers, maar het was de thuisploeg die twee keer op voorsprong kwam. De ploeg van coach Michele Santoni wist nog twee keer terug te komen, maar kon de wedstrijd uiteindelijk niet winnen.

Het was FC Dordrecht dat in de eerste helft kansen kreeg op De Oude Meerdijk, maar tegen alle verwachtingen in kwam de thuisploeg dankzij Piotr Parzyszek op 1-0 voorsprong. Hieraan ging een blunder van FC Dordrecht vooraf. Middenvelder Shiloh ‘t Zand probeerde de bal terug te geven aan doelman Luca Plogmann, maar die was te kort, waarna de Poolse spits van FC Emmen de bal kon verzamelen en de doelman van de Dordtse ploeg kon verslaan.

Het artikel gaat verder onder de video.

De bezoekers toonden vervolgens karakter en gingen in de 26e minuut in de tegenaanval. Een prachtige combinatie naar het hart, die begon met linksback John Hilton, werd gecompleteerd door clubtopscorer en aanvoerder Mathis Suray: 1-1. De ploeg van coach Michele Santoni bleef de beste ploeg, maar het was FC Emmen dat weer op voorsprong kwam. Aanvaller Vicente Besuijen kon richting de bal rennen, nadat Plogmann even daarvoor een schot van afstand wist te stoppen. De doelman claimde een handsbal van de aanvaller, maar na een VAR-controle stond de stand op 2-1 voor FC Emmen.

FC Dordrecht had na rust niet veel nodig om er 2-2 van te maken. Invaller Ilias Bronkhorst scoorde een prachtig doelpunt na een pass van Dylan Mbayo. De bezoekers kwamen het restant van de tweede helft hard aankloppen, maar het was FC Emmen dat het moeilijk had. In de 65e minuut werden de bedoelingen van de thuisploeg duidelijk, zij wilden wedden op een gelijkspel. Coach Alfons Art voerde een defensieve wijziging door door verdediger Michael Heylen te introduceren in de plaats van aanvaller Bradly van Hoeven. schapen hoofden Ze namen geen genoegen met de 2-2 en creëerden nog enkele kansen, maar in Emmen vielen er geen doelpunten meer.