FC Dordrecht slaagt er niet in de dominantie op FC Emmen om te zetten in overwinning

FC Dordrecht slaagde er dinsdagavond niet in om FC Emmen te verslaan. De ploeg van Michele Santoni herstelde zich tot tweemaal toe van de achterstand, was veruit de beste ploeg, maar kon het overwicht niet omzetten in overwinning: 2-2. Piotr Parzyszek opende de score, waarna Mathis Suray al snel de gelijkmaker scoorde. Vicente Besuijen scoorde vlak voor rust, terwijl Ilias Bronkhorst vlak na rust scoorde. De return vindt plaats op zaterdagmiddag. De winnaar van het tweeluik neemt het in de volgende ronde op tegen NAC Breda of Roda JC Kerkrade.

Voor de tiende minuut kreeg het dominante Dordrecht drie kansen om de score te openen. Eerst schoot Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui naast, waarna de volgende poging van de creatieveling in het doel belandde. Eric Oelschlägel zette de bal echter ternauwernood om in een hoekschop, waarna de doelman ook een kopbal van Ruben Kluivert uit een korte corner wist te redden.

Aan de andere kant scoorde Emmen plotseling, na een grote fout van Shiloh ‘t Zand. De middenvelder speelde te kort richting doelman Luca Plogmann, waardoor Parzyszek kon opstaan ​​en glijden: 1-0. Ondanks de fout van ‘t Zand was Dordrecht de veel betere ploeg en maakte halverwege de eerste helft gelijk. Na een uiterst vloeiende aanval op meerdere stukken duwde ‘t Zand zijn partner Suray weg. Tegen Oelschlägel bleef de Belg zeer kalm: 1-1.

Na een korte drinkpauze kwam Emmen ineens dicht bij de 2-1, toen Maikel Kieftenbeld vrij in het strafschopgebied kon scoren. De middenvelder schoot echter rechtstreeks op Léo Seydoux, waardoor het derde doelpunt van de aanval nog geen werkelijkheid was. Een schot van Parzyszek enkele minuten later baarde Plogmann geen enkel probleem. FC Emmen kwam beter in de wedstrijd en bleek bovendien uiterst effectief. Plogmann kon een kopbal van Parzyszek redden, maar kreeg daarna geen reactie op de rebound van Besuijen, die de bal binnenbalde: 2-1.

Net als in de eerste helft kwam Dordrecht ook in het tweede bedrijf schitterend uit de kleedkamer. Kort daarna schoof ‘t Zand de bal met de borst naast en stond nog steeds op voorsprong. schapen hoofden. Dylan Mbayo stuurde een sterke voorzet vanaf rechts naar de eerste paal en bood Bronkhorst een bijna niet te missen kans: 2-2. Een snelle invaller van Bronkhorst, die aan het begin van de tweede helft Jop van der Avert verving.

Naast een assist had Mbayo ook een doelpunt kunnen maken, maar de buitenspeler schoot voor Oelschlägel en in alle vrijheid tegen de Duitse doelman. Dordrecht nam de beslissingen, terwijl Emmen net als voor rust vooral zocht naar tegenaanvallen en bezoekfouten. Dordrecht speelde echter gedisciplineerd, gaf weinig en maakte dankzij Jari Schuurman bijna de 2-3. De oud-Feyenoord-speler week een paar decimeters af.

Op enkele gevaarlijke spelsituaties na had Dordrecht niets te vrezen van Emmen, dat met een stand van 2-2 niet te klagen had. De bezoekers hadden balbezit en gingen op zoek naar de winnende treffer, iets wat niet nog een keer zou gebeuren. Kansen werden niet gecreëerd en er waren weinig tot geen gevaarlijke situaties aan de overkant. De wedstrijd eindigde in 2-2 en de beslissing viel zaterdag in Dordrecht.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!