Emmen en Dordrecht hebben nog alles om voor te spelen – Voetbal Internationaal

FC Emmen en FC Dordrecht hebben deze zaterdag nog alles op het spel in de play-off voor promotie van de Eredivisie. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Voor Emmen en Dordrecht staat nog alles op het spel
© Professionele opnamen

Na de eerste kans van Mike te Wierik volgden twee Dordrechtse kansen. De bezoekers leken in de eerste fase steeds sterker, maar het doelpunt kwam de andere kant op. Hieraan ging een fout van Shiloh ‘t Zand vooraf. De aanvaller keerde de bal te kort terug naar de doelman en Piotr Parzyszek profiteerde.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Dordrecht liet zich niet van de wijs brengen door het vroege doelpunt en bleef zoeken naar de aanval. Na een half uur spelen kregen de bezoekers een beloning voor hun werk. Dankzij een dekkingsfout van Emmen kon Mathis Suray dicht bij doelman Eric Oelschlaegel komen en scoren: 1-1. Parzyszek kwam vlak voor rust opnieuw tussenbeide in de 2-1-voorsprong van Emmen. De Poolse aanvaller kopte de bal binnen, maar doelman Luca Plogmann van richting veranderde de bal, waarna Vicente Besuijen de rebound eenvoudig afrondde.

Na rust wist Dordrecht al snel orde op zaken te stellen. Dylan Mbayo redde vanaf rechts en vond Ilias Bronkhorst op zijn pad, die krachtig schoot vanaf een meter of tien. Na het gelijkspel leek het erop dat Dordrecht even aan de kant van Dordrecht stond, ook omdat Emmen de beste was.

Hoewel zich geen grote kansen aandienden, nam de spanning wel toe. De beste kans kwam in de slotfase voor Besuijen, die Emmen nog de overwinning had kunnen opleveren, maar onderweg kwam hij Plogmann tegen. Het resultaat was dat het 2-2 werd. Emmen en Dordrecht herhalen volgende week zaterdag.