ADO Den Haag wint van De Graafschap, FC Emmen en FC Dordrecht houden de spanning erin

ADO Den Haag presteerde dinsdagavond goed in de promotie/degradatie-play-off. De Haagse club ging op bezoek bij De Graafschap en wist met 2-3 te winnen. In de vroege middag ontmoetten FC Emmen en FC Dordrecht elkaar in Emmen. Beide ploegen slaagden er niet in het verschil te maken. De terugkeer van het tweeluik vindt plaats op zaterdag 18 mei.

voeten | FC Emmen – FC Dordrecht (2-2)

FC Emmen eindigde als zevende in de categorie Keukenkampioen, terwijl FC Dordrecht als vierde eindigde. De laatste wedstrijd die de ploeg verloor was in februari, maar FC Emmen won ook de laatste vier wedstrijden voor de play-offs. Voor beide Keuken Kampioen Divisie-teams waren er dus genoeg redenen om vol vertrouwen de strijd om promotie aan te gaan.

Dinsdagavond was het Piotr Parzyszek die namens de club uit Emmen de score opende. Veel tijd kon de ploeg echter niet genieten, want een kwartier later scoorde Mathis Suray de gelijke stand door binnen het strafschopgebied te eindigen. FC Emmen kwam voor rust weer op voorsprong. Vicente Besuijen werkte de bal van dichtbij binnen. De eindstand ging naar Ilias Bronkhorst, die namens FC Dordrecht vijf minuten na rust de eindstand op het scorebord zette.

Opstelling FC Emmen:

Oelschlagel; In Wierik, Vos, Dirksen, Hardeveld; Kieftenbeld, Bernadou; Besuijen, Smeets (Brouwer 72′), Van Hoeven (Heylen 66′); Parzyszek (Koning 72′).

Opstelling FC Dordrecht:

Plogmann; Seydoux (Bronkhorst 46′), Kluivert, Van den Avert (Tsoungui 46′), Hilton; Ontvanger, ‘t Zand (70′); Mbayo, Suray, Sebaoui; Osundina (Segecic 83’).

Doelen:

1-0 Piotr Parzyszek (11′)
1-1 Mathis Suray (26′)
2-1 Vicente Besuijen (38′)
2-2 Ilias Bronkhorst (50′)

voeten | De Graafschap – ADO Den Haag (2-3)

De wedstrijd tussen De Graafschap en ADO Den Haag ging tussen de nummers zes en vijf in de Keuken Kampioen divisie. Het onderlinge resultaat tussen beide ploegen tijdens de reguliere competitie was in het voordeel van ADO Den Haag. In Doetinchem was sprake van een doelpuntloos gelijkspel, terwijl in Den Haag zich een spektakel ontvouwde. ADO Den Haag was op 12 januari met 5-3 te sterk voor Superboeren.

Dinsdagavond was het De Graafschap die op voorsprong kwam. Onder meer Alexander Büttner, oud-speler van Manchester United, toonde in de play-offs zijn waarde met een hard schot van buiten het strafschopgebied. De thuisploeg kon de wedstrijd echter niet definitief in handen nemen, want na een half uur stond de stand al 1-1. Het was Amir Absalem die met een kopbal scoorde voor ADO Den Haag.

Tijdens de tweede helft werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege een medisch noodgeval op de tribunes. Uiteindelijk kon de zich niet lekker voelende fan weer praten en werd de wedstrijd hervat. Kort na de herstart kwam ADO Den Haag op voorsprong. Daryl van Mieghem profiteerde van een fout in de verdediging van De Graafschap en schoot op ADO Den Haag voor de 1-2. Kort daarna kon dezelfde ploeg via Alex Schalk de stand op 1-3 brengen. De Graafschap redde de uitgangspositie enigszins in de slotfase, toen Jeffry Fortes een penalty kreeg en deze omzette.