FC Oegstgeest verloor van Meerburg

Algemeen

Zaterdag speelde FC Oegstgeest thuis tegen Meerburg, waar voor beide ploegen veel op het spel stond. Bij winst kon FCO de tweede plaats in het klassement behouden, en ook een overwinning in de derde helft lag binnen handbereik. De wedstrijd eindigde echter teleurstellend voor FC Oegstgeest: een sterkere Meerburg won de wedstrijd.

In goede omstandigheden en met geweldige fans rondom het veld, waarbij er grote belangen op het spel stonden voor beide teams, waren de verwachtingen voor een geweldige wedstrijd hooggespannen. FC Oegstgeest-coach Huig Jan Heeringa miste enkele belangrijke spelers uit zijn ploeg. FCO gaf echter in het eerste kwartier van de wedstrijd niet op en het was Meerburg die meteen snel ten aanval trok. De spelers van Heeringa boden er weinig voor terug. In het eerste kwartier moest FCO-doelman Gijs Jansen in actie komen en de lat en paal hielpen hem het doel vrij te houden. Na twintig minuten kon de thuisploeg zich eindelijk herpakken, een gok werd gestopt door de doelman van Meerburg, maar de drie corners die de FCO kreeg waren niet succesvol. Een kwartier voor rust raakte verdediger Kevin Driesen zo geblesseerd dat hij gewisseld moest worden vanwege een overtreding die hij veroorzaakte en die hem een ​​gele kaart opleverde. Aanvaller Sam Roelen nam zijn plaats in, dit was het signaal dat de FCO de verdedigende positie zou verlaten en aanvallend zou gaan spelen.

Na de pauze werd het spel gelijker en voerde Heeringa opnieuw een aanvallende wissel door, waarbij Daan van Moorsel werd ingezet, de spits die de laatste wedstrijden als invaller wist te scoren. Een directe vrije trap die Meerburg op de rand van het strafschopgebied kreeg, werd tegengehouden door de Oegstgeest-barrière. Een kwartier voor tijd wist Meerburg de 0-1 te scoren, een vrije trap die vlak voor de handen van doelman Gijs Jansen werd gekopt. FC Oegstgeest probeerde het uit alle macht, maar kon niet voorbij een doelpunt komen dat in de verlenging werd afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg verspeelde belangrijke punten en blijft slechts één punt voorsprong op Meerburg, dat de tweede plaats in het klassement bezet. En na een knappe overwinning op Sporting Leiden heeft koploper Teylingen vier punten voorsprong op FC Oegstgeest. Aan het begin van de wedstrijd stond FC Oegstgeest in de derde helft op de eerste plaats, maar na deze nederlaag vielen ze terug naar de zesde plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan in deze competitie zal FC Oegstgeest NSV ’46 en Warmunda moeten verslaan om de tweede plaats in het klassement te behouden en zo in de nacompetitie te kunnen strijden om promotie naar de derde divisie.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen NSV ’46 in Noorden vanaf 14.30 uur.