Sørloth, die opviel bij Villarreal, ambieert titel van topscorer in La Liga – Voetbal International

Voormalig FC Groningen-aanvaller Alexander Sørloth bewees zaterdag opnieuw zijn waarde voor Villarreal. In de thuiswedstrijd tegen Sevilla scoorde de Noor tweemaal, waardoor hij een serieuze concurrent werd voor topscorer van de competitie, Artem Dovbyk (Girona).

Tijdens zijn periode bij FC Groningen bleek Sørloth met vijf competitietreffers in twee seizoenen geen echte doelpuntenmaker, maar de Noorse international is dit jaar wel goed op dreef in de Spaanse competitie. De 1,95 meter lange spits scoorde tegen Sevilla zijn achttiende en negentiende doelpunt van het seizoen.

Sørloth, een jaar geleden voor tien miljoen euro overgekomen van RB Leipzig, maakte in het Estadio de la Cerámica al na een half uur de 1-1, nadat Youssef En Nesyri vanaf de stip de score opende voor Sevilla. De Marokkaan maakte er voor rust ook nog 1-2 van. Kort voor tijd draaide Villarreal het duel om.

Yerson Mosquera maakte er in de 84e minuut 2-2 van en in de zevende minuut van de extra tijd kopte Sørloth op aangeven van Alex Baena het winnende doelpunt. Even daarvoor werd een doelpunt afgekeurd door Ramon Terrats (Villarreal).

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Dankzij de jongste overwinning kan Villarreal alsnog ambiëren naar de zevende plaats (en de conference league voor volgend seizoen). Het verschil met Real Betis bedraagt ​​vier punten. Sørloth heeft nog drie wedstrijden te gaan om Girona-spits Dovbyk (twintig goals) te onttronen en Jude Bellingham (Real Madrid, achttien goals) voor te blijven.