Laren degradeert, de MOP houdt deelname aan de play-offs levend

Laren speelt komend seizoen in de Overgangsklasse. De ploeg van coach Steven van Tijn verloor zondagmiddag met 1-2 van Leiden. Hierdoor kan de nummer tien qua punten tippen aan HIC, maar op basis van het aantal gewonnen wedstrijden nooit inhalen.

Drie jaar geleden degradeerde Laren uit de Hoofdklasse, na 32 jaar (!) op het hoogste niveau te hebben gespeeld. Dit seizoen kampt de ploeg van Gooise vanaf het begin met vorm. Voor de nummer elf van de promotie is doelpunten maken een hele uitdaging. Ondanks de komst van het 14-jarige talent Lotte Ruts en de terugkeer van veteraan Fleur Kok was het niet mogelijk om aan de negatieve spiraal te ontsnappen. Hierdoor zien we volgend seizoen niet alleen Klein Zwitserland, maar ook Laren weer terug in de Overgangsklasse.

Victoria en MOP hebben de beste rol voor de play-offs

Uiteindelijk won de MOP opnieuw (4-0 tegen KZ). De ploeg van Mark Dekker, de nummer drie van de promotie, blijft volop meedoen aan de play-offs. Nijmegen verrast door kampioen Huizen met 2-1 te verslaan. Na een 0-1 achterstand bij rust herstelden de Gelderse vrouwen zich in de tweede helft dankzij een doelpunt van Elena Colmer. Aanvoerder Phebe Leenen pakte zelfs de drie punten door acht minuten voor tijd het winnende doelpunt te maken.

Ondanks de openingstreffer van Huizen-aanvoerder Myrthe van Kesteren verloor kampioen Huizen van Nijmegen. Foto: Jan Willem de Venster

Ook de wedstrijd tussen Victoria en Ring Pass eindigde in 2-1. De routine van Mady Hof bracht Victoria in de eerste helft op voorsprong met een strafcorner. Na de pauze verdubbelde Sabine van den Eijnden de score. Tamée Stet scoorde aan het einde van het derde kwart de gelijkmaker, maar meer konden de Delftenaren niet maken.

Victoria staat nu op de tweede plaats met 35 punten, gevolgd door MOP (33). Ook Nijmegen, Ring Pass en Push (allen met 32 ​​punten) kunnen een play-off ticket bemachtigen.