VVV-Venlo verliest de laatste wedstrijd van het seizoen in Maastricht

VVV-Venlo verloor vrijdagavond van MVV. In stadion De Geusselt kwam de ploeg van coach Rick Kruys niet tot scoren en moest in de laatste wedstrijd van het seizoen genoegen nemen met een nederlaag: 2-0.

Op bezoek bij MVV koos Kruys voor Richard Sedláček op het middenveld, in plaats van de vorige week gestarte Robert Klaasen. Diego van Zutphen startte als rechtsback en VVV startte zonder grote verrassingen in de opstelling. Na een kwartier werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk dankzij iemand anders dan Levi Smans. Na een prima voorzet van linksback Simon Janssen kopte Smans knap richting doel, maar doelman Romain Matthys kon met een knappe redding het Venloos-doel voorkomen. Twee minuten later ging het mis in het andere doelpunt. Na een steekpass stond Dailon Livramento plotseling oog in oog met Delano van Crooij, die hij met een slimme zet passeerde.

Twee doelpunten achterstand
Na een halfuur voetbal kwam Van Crooij opnieuw op achterstand toen Bryan Smeets een vrije pas kreeg voor de VVV-ronde van 32. Smeets maakte een bocht vanaf de linkerkant van het strafschopgebied en doordat Rick Ketting met een slide de richting van de bal veranderde, viel de bal helaas in het Venlose doel. Vlak voor rust kreeg VVV de uitgelezen mogelijkheid om weer in de wedstrijd te komen. Michalis Kosidis scoorde met een goede actie een penalty, maar verspeelde daarna zelf de kans. De Griekse spits zocht vanaf elf meter naar een panenka die doelman Matthys makkelijk kon onderscheppen, ondanks dat de doelman aanvankelijk voor een hoekschop koos.

Na rust weinig grote kansen
VVV keek dus tegen een 2-0 rustachterstand aan en wist dat er na de onderbreking werk aan de winkel was. De bezoekers zochten een comeback met dezelfde elf spelers, maar in het eerste kwartier van de tweede helft slaagden de Venlonaren er niet in om echt gevaarlijk te worden. Verheijen kreeg de kans om binnen het gebied te schieten, maar zijn schot ging recht op Matthys. De doelman van MVV moest vervolgens goed ingrijpen om te voorkomen dat Kosidis voor het doel zou schieten na een lage en strakke voorzet van Elías Sierra. Kort daarvoor dacht MVV het derde doelpunt te maken, maar de bal ging met een hand in het doel en het feest ging niet door.

er is geen terugkeer
Met nog 25 minuten te gaan bracht Kruys de eerste invaller: Pepijn Doesburg. De aanvaller verving Sedláček, terwijl Van Crooij met een slimme reflex behendig moest voorkomen dat MVV het derde doelpunt binnenkopte. Joep Kluskens en Robert Klaasen vervingen de laatste twintig minuten van de wedstrijd ook Mohammed Odriss en Verheijen. Kort daarna kwamen ook Moreno Rutten en Magnus Kaastrup in actie als wisselspelers voor Van Zutphen en Sierra. Zelfs met deze wisselspelers in de ploeg kon VVV niets meer teruggeven en eindigde het seizoen met een nederlaag.

MVV – VVV-Venlo: 2-0 (2-0)
17. Dailon Livramento, 1-0.
29. Bryan Smeets, 2-0.

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Diego van Zutphen (78. Moreno Rutten), Rick Ketting, Stan Henderikx, Simon Janssen; Richard Sedláček (64. Pepijn Doesburg), Mohammed Odriss (70. Robert Klaasen), Levi Smans; Elías Sierra (78. Magnus Kaastrup), Michalis Kosidis, Thijme Verheijen (70. Joep Kluskens).