FC Groningen maakt het Roda JC-drama compleet en keert terug naar de Eredivisie – Voetbal International

FC Groningen keert terug naar de Eredivisie. In een onderling duel met de directe concurrent Roda JC kwam de Noordelijke trots Vrijdagavond een maat te groot. Hiermee is het drama van Roda JC, dat vorige week promotie vierde na een fout uit de stadionluidspreker, compleet.

FC Groningen maakt het Roda JC-drama compleet en keert terug naar de Eredivisie
© Professionele opnamen

De hele week werd uitgekeken naar de beslissende wedstrijd tussen FC Groningen en Roda JC. Voor het lokale team was de taak eenvoudig. Alleen een overwinning zou directe promotie naar de Eredivisie betekenen. Roda JC wist dat één punt genoeg was om de tweede plaats veilig te stellen en zelfs kampioen kon worden als Willem II punten zou verliezen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk waar FC Groningen voor gekomen was. Het was een zeer eenzijdige eerste helft, waarin de thuisploeg domineerde. Groningen kreeg twee vroege kansen via Thom van Bergen en Romano Postema raakte de paal met een schot uit hoek. Roda JC probeerde in de tegenaanval te komen, maar was in de eerste helft niet één keer gevaarlijk.

Nadat ook Jorg Schreuders een goede kans miste, scoorde FC Groningen vijf minuten voor rust alsnog. Johan Hove rende richting de eerste paal, ontving de bal van Van Bergen en kopte achter doelman Calvin Raatsie aan. Groningen ging met een meer dan verdiende voorsprong de rust in.

Klik eerst op de berichttekst om de video te bekijken:

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Enkele minuten na rust scoorde FC Groningen opnieuw. Van Bergen probeerde zich om te draaien, maar Rodney Kongolo hield hem tegen. De bal viel echter pal voor de voeten van Schreuders, die er makkelijk 2-0 van had kunnen maken. De eerste serieuze kansen kreeg Roda pas op het einde, maar het was te laat.

Door de overwinning keert FC Groningen na een jaar afwezigheid terug naar de Eredivisie. De afgelopen maanden schoof Groningen met Dick Lukkien van het rechterrijtje naar de tweede plaats. Voor Roda JC zijn de druiven zuur. De ploeg van Bas Sibum verkeert al vrijwel het hele seizoen in een directe promotiepositie. Roda JC gaat nu de play-offs in. De rivaal is NAC Breda.