FC Groningen keert terug naar de Eredivisie

Nadat vorige week bekend werd gemaakt dat Willem II volgend seizoen terugkeert op het hoogste niveau, keert ook FC Groningen terug naar de Eredivisie. De Groningers wonnen vrijdagavond de beslissende wedstrijd tegen directe rivaal Roda JC met 2-0 in de Euroborg. Zoals bekend degraderen Vitesse en FC Volendam naar de KKD.

Voor de wedstrijd stonden beide ploegen na 37 wedstrijden tweede en derde achter koploper Willem II. Roda JC werd tweede met 75 punten en een doelsaldo van plus 37. Groningen stond derde met 72 punten en een positief doelsaldo van plus 39 en moest dus winnen om tot directe promotie te komen.

Johan Hove opende na 39 minuten voetbal de score bij Euroborg en bracht de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Zes minuten na rust scoorde FC Groningen opnieuw en verdubbelde de voorsprong dankzij Jorg Schreuders, wat een knappe prestatie bleek voor de drie punten. Door de overwinning op directe rivaal Roda JC keert FC Groningen na een seizoen weg volgend seizoen terug naar de Eredivisie.