FC Dordrecht pakt een punt bij Jong Utrecht en heeft zijn eerste tegenstander in de play-offs

FC Dordrecht begon op Sportpark Zoudenbalch met een zeer gewijzigde basiself. Celton Biai, Ilias Bronkhorst, Elso Brito, Bartek Smolarczyk, Adrian Segecic en Jari Schuurman vervingen Luca Plogmann, Léo Seydoux, John Hilton, Ruben Kluivert, Korede Osundina en Ilias Sebaoui, die gered werden.

Eerste verschijning Biai

Voor de Portugese doelman Biai, die afgelopen winterstop overkwam van Vitória Guimarães, betekende het zijn debuut met het Dordtse shirt. Feyenoord-huurling Antef Tsoungui keerde na een blessure terug op de bank, terwijl Tim Receveur wegens ziekte afwezig was in Utrecht.

Biai maakte de eerste minuut erg spannend. Hij nam te veel risico’s en zag bijna de plaatselijke club profiteren. Zijn teamgenoot Jop van der Avert stopte een Utrechts schot vlak voor de doellijn.

Kansen in Dordrecht

De bezoekende ploeg kwam via Dylan Mbayo dicht bij doelman Andreas Dithmer, maar kwam verdediger Gibson Yah tegen. Dithmer stond zelf Adrian Segecic in de weg toen hij de Australiër na opmerkelijk voetenwerk een goede kans bezorgde.

Even later reageerde ook de Deense doelman Jong Utrecht op een kopbal van Ilias Bronkhorst, terwijl Yah gevaarlijk werd voor het Dordtse doel. Hetzelfde gold voor Jesse van de Haar, die Biai versloeg maar vervolgens in het zijnet schoot.

weer precies

FC Dordrecht ging echter met de voorsprong de rust in. De thuisploeg maakte een fout in de verdediging en het was voor Segecic makkelijk om te scoren: 0-1. De Australiër, gehuurd van Sydney FC, scoorde zijn tweede doelpunt in drie wedstrijden.

In de tweede helft richtten de ogen van Dordrecht op de bank zich steeds meer op andere schermen. TOP Oss had immers NAC Breda geloot en dat betekende dat FC Dordrecht het in de play-off tegen FC Emmen zou opnemen.

Moeilijke tweede helft

De hoogtepunten op Zoudenbalch waren er weinig. Feestvarken (en dus serenade) Ilias Bronkhorst kopte een hoekschop van Jari Schuurman naast en zag tien minuten later een gevaarlijke situatie goed uitpakken voor de thuisclub.

Terwijl de aandacht zich steeds meer op de rest van de velden richtte, scoorde Jong FC Utrecht de 1-1. Invaller Emil Rohd Schlichting scoorde in een Dordrechts doelpunt.

Richting Emmen

De bezoekers kregen dankzij Ilias Sebaoui nog een kans op de overwinning, maar de Feyenoord-huurling schoot hoog over. De club moest dus genoegen nemen met één punt en weet dat FC Emmen komende dinsdag en zaterdag de tegenstander is in de eerste ronde van de play-off.

Opstelling FC Dordrecht: Biai; Bronkhorst, Smolarczyk, Van der Avert (Tsoungui/61), Brito; Shein, Schuurman (Kluivert/80), Suray (Van Vianen/46); Mbayo (Sebaoui/46), ‘t Zand (Seydoux/61), Segecic