Van Bommel verliest Antwerpse Bekerfinale tegen Union | RTL Nieuws

De Nederlandse bondscoach Mark van Bommel is er met Antwerp voor het tweede jaar op rij niet in geslaagd de Beker van België te winnen. In Brussel werd de finale van de Croky Cup met 1-0 verloren van Union, wat voor het eerst sinds 1914 de beste was.

Van Bommel maakte plaats voor zijn landgenoten Vincent Janssen, Gyrano Kerk, Jurgen Ekkelenkamp en Owen Wijndal. Laatstgenoemde verloor vlak voor rust Koki Machida uit het oog. De Japanners profiteerden van een hoekschop van dichtbij.

Ekkelenkamp was na rust dicht bij de gelijkmaker, maar kreeg de bal niet langs doelman Anthony Moris. In de eerste helft raakte hij al de paal. In de slotminuten kon de ploeg van Van Bommel de achterstand niet meer wegwerken.

Van Bommel won vorig seizoen in zijn eerste jaar als coach van Antwerp de landstitel en de nationale beker. Dit seizoen verloopt niet zo goed na het winnen van de Super Cup eind juli. Antwerp staat op de zesde plaats in de play-offs om het kampioenschap. Van Bommel is nog in gesprek met de club over een verlengd verblijf, maar volgens verschillende media is een vertrek een kwestie van tijd.