Slecht en goed nieuws voor CKV-korfballers

In de tweede ronde leed Nieuwerkerk een zware nederlaag. Dit keer was Valto op alle vlakken sterker bij De Lier. Valto had veel over, vooral in de rebound. Nieuwerkerk zette aanvallend geen goede prestatie neer, waardoor vlak voor rust slechts twee doelpunten werden gescoord. Een korte opleving bracht de stand op 8-5. In de laatste seconde van de eerste helft zorgde Valto voor de ruststand 9-5. In de rust is er werk aan de winkel voor CKV. Direct na de pauze was de stand 9-6, maar daarna nam Valto, die goed speelde, een ruime voorsprong van 16-8. In de laatste tien minuten scoorden beide ploegen nog drie keer. Het moet gezegd: ook in de tweede helft was Nieuwerkerk niet goed qua afwerking. Valto won verdiend met 19-11. Een resultaat dat ook niet prettig is voor het onderlinge resultaat. Volgende week staat DeetosSnel op ons te wachten in Dordrecht.

Het goede nieuws is dat CKV Nieuwerkerk de terugkeer viert van de meest succesvolle speler uit de eigen jeugdopleiding. Na twee jaar in de Korfbalcompetitie kiest Koen Collée, 25, ervoor om terug te keren naar zijn Kleine Vink. De club verliet hij twee jaar geleden met pijn in het hart en als aanvoerder om een ​​avontuur op het hoogste niveau aan te gaan.