Een zware thuiswedstrijd voor NKC ’51 1

Sport

NIJVERDAL – De eerste wedstrijd van het seizoen in de Premier League tegen Synergo werd met 16-20 gewonnen. Dalto uit Driebergen arriveerde afgelopen zaterdag in Nijverdal voor de tweede wedstrijd. Hoewel Dalto op concours geen bekende tegenstander is van NKC ’51, wist NKC ’51 gezien de historie van de gasten wat ze konden verwachten. Dalto speelde meerdere keren in de Korfbalcompetitie en speelt nu op het tweede indoorniveau van Nederland. De wedstrijd werd geleid door de heer Hut en de heer Deen.

NKC ’51 begon goed en wilde meteen laten zien dat ze niet over zich heen zouden laten lopen. NKC ’51 opende de score, maar al snel kwam de gelijkspel. De dominantie van de gasten werd echter al snel duidelijk, maar Dalto kon die nog niet in de partituur uitdrukken. NKC ’51 nam af en toe de leiding, maar nooit voor lang. NKC ’51 wist het tempo vast te houden tot 7-7. Hierna haperde het doelpuntenresultaat van de Nijverdallers. Er restten nog tien minuten voor rust en NKC ’51 kon de basket niet vinden. Dalto speelde met volwassenheid, hij had veel rebounding, hij zette veel druk op NKC ’51 en kon daardoor op voorsprong komen en een comfortabele voorsprong nemen. De ruststand was 7-12 in het voordeel van Dalto.

Ook na de pauze ging het eerste doelpunt naar NKC ’51 en er leek nog hoop te bestaan ​​om de wedstrijd om te draaien. Kon niet verder van de waarheid zijn. Dalto liet NKC ’51 geen moment meer in de wedstrijd komen en begon hard te schieten. NKC ’51 gaf zich over. Dat was ook op het veld zichtbaar, waardoor de achterstand opliep, 10-20. Dalto bleef donderen en NKC ’51 reageerde niet. Ook qua conditie en kracht werden de Nijverdallers volledig overtroffen. Dalto bepaalde de eindstand op 13-26. NKC ’51 kon zich enigszins meten met dit geweldige team, maar moest al snel de superioriteit erkennen.

Komend weekend speelt NKC ’51 weer thuis, dit keer tegen Oost-Arnhem, de huidige nummer één van de groep. De wedstrijd begint om 16.00 uur op Sportpark Gagelman.