Huurlingen: ‘t Zand scoort weer een mooi doelpunt voor FC Dordrecht

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. FR12.nl monitort uw activiteiten en geeft wekelijks een overzicht van uw prestaties. Shiloh ‘t Zand was deze week weer briljant precies.

Almere City 1-1 SC Heerenveen
Patrik Wålemark: Sub, 33 minuten
Patrik Wålemark kwam in het veld voor Heerenveen toen het met 1-0 verloor van Almere City. Hij deed niet mee aan het enige doelpunt dat de Friezen later scoorden, maar zijn rol had veel groter kunnen zijn. Zo gaf hij Osame Sahraoui een grote kans die hij miste. Een paar minuten later leidde een actie van Wålemark tot een overtreding die een strafschop opleverde. Maar ook Thom Haye liet deze kans om 1-2 te scoren niet onbenut.

FC Utrecht 1-0 Vitesse
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
In een weinig spectaculaire wedstrijd verloor Vitesse met 1-0 van FC Utrecht. Dat was niet de schuld van Ramon Hendriks. De Feyenoord-huurder speelde een goede wedstrijd, won zijn duels en was ook goed met de bal.

FC Dordrecht – Willem II 1-1
Shiloh ‘t Zand: Basis, 59 minuten (1 doelpunt, geel)
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Korede Osundina: Basis, 82 minuten

Met een mooi afstandsschot stond Shiloh ‘t Zand dit weekend weer op doel voor FC Dordrecht, een paar dagen voordat het nieuws over zijn contractverlenging bij Feyenoord bekend werd. Het was Dordrechts enige doelpunt van de wedstrijd, maar genoeg om 1-1 gelijk te spelen tegen koploper Willem II. Ook Korede Osundina was meerdere keren dicht bij een doelpunt, maar zijn pogingen gingen niet voorbij de paal.

De Graafschap 2-2 Jong FC Utrecht
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
De Graafschap speelde teleurstellend met 2-2 gelijk tegen onderste club Jong FC Utrecht. Maar ondanks dit speelde doelman Thijs Jansen een goede wedstrijd. Van de twee tegendoelpunten waren er maar liefst acht reddingen, waarvan sommige erg knap.

Boavista-Gil Vicente 1-1
Tidjany Touré: Sub, 15 minuten
Tidjany Touré kwam zaterdag een kwartier voor tijd met de 1-1 stand binnen in de wedstrijd tussen Boavista en Gil Vicente. Op dat moment was het niet mogelijk om onderscheid te maken.

Rapid Wenen – RB Salzburg 2-0
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten
Rapid Wien boekte dit weekend een fraaie 2-0 overwinning op titelkandidaat RB Salzburg. De ploeg deed dat met een vijfmansverdediging, waarin Neraysho Kasanwirjo de linksback was. De verdediger speelde de volle negentig minuten.

Excelsior-NEC 0-3
Mimeirhel Benita: Basis, 90 minuten
De komende twee wedstrijden worden erg spannend voor Excelsior. De ploeg verloor maandagavond kansloos en staat momenteel op de 16e plaats, twee punten achterstand en op een veilige plek. Benita speelde opnieuw de hele wedstrijd als rechtsback en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige basisspeler.

Ander
De aanvraag blijft mogelijk voor Sassuolo nadat de ploeg een manoeuvre wist uit te voeren tegen kampioen Inter (1-0). Marcus Pedersen stond echter 90 minuten op de bank. Ook Ezequiel Bullaude (Boca Juniors) kwam voor de zevende wedstrijd op rij niet in actie. Zijn laatste optreden dateert van ruim een ​​maand geleden.