Pavlidis zorgt opnieuw voor spanning in de strijd om de derde plaats

De spanning in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie is teruggekeerd na de 2-1-zege van AZ op FC Twente. Een kostbare slip van FC Twente-verdediger Alec Van Hoorenbeeck bleek beslissend in Alkmaar.

Van Hoorenbeeck bood Vangelis Pavlidis een duidelijke weg naar doel, een geschenk dat de Griekse Eredivisie-topscorer enthousiast uitpakte. De eindstand was dus 2-1.

Het artikel gaat verder onder de video.

Voor het onderlinge duel in Alkmaar wist Twente dat een overwinning de derde plaats en daarmee een ticket voor de voorrondes van de Champions League veilig zou stellen. De ploeg van coach Joseph Oosting slaagde er praktisch ook in, toen Sem Steijn al na vijf minuten de 0-1 wist te scoren. Nadat AZ-doelman Mathew Ryan een schot van Naci Ünüvar wist te stoppen. Maurice Steijn moedigde zijn zoon aan vanaf de tribune.

Direct na rust kwam AZ via Ruben van Bommel dichterbij, waardoor het verschil tussen beide ploegen praktisch werd verkleind van zeven naar vijf punten. Twintig minuten later waren er nog maar twee over toen Van Hoorenbeeck uitgleed. Inkomende Pavlidis was er onmiddellijk na de slide van de Belg, die in zekere zin deed denken aan de fout van Liverpool-icoon Steven Gerrard tegen Chelsea in 2014, en racete richting het doel van Lars Unnerstall.

Tegen de Twentse doelman faalde de Griek niet, waardoor hij nu met 28 doelpunten de strijd om de titel van topscorer aanvoert. Luuk de Jong, die diezelfde dag met PSV tot landskampioen werd gekroond, scoorde niet tegen Sparta en staat met nog twee wedstrijden te spelen tweede met 27 doelpunten op zijn naam.