Kampioenhuizen en Klein Zwitserland dalen af

Huizen speelt volgend jaar in de grote competities. Na de 2-1 overwinning op Leiden en de nederlaag in de dichtste competitie is de koploper van de vrouwenpromotie niet meer te overtreffen. Klein Zwitserland weet na zondagmiddag dat het volgend seizoen in de Overgangsklasse speelt. De ploeg die vorig jaar degradeerde uit de Major Leagues staat het hele seizoen op de laatste plaats.

Huizen kroonde zich op zijn eigen veld tot Promotieklasse-kampioen. Noa van Leer en Noor Knoop, die naar SCHC vertrokken, scoorden de doelpunten van Gooise tegen het laagvliegende Leiden. Fleur Gort zorgde voor de gelijkmaker voor Leiden, maar de ploeg van Jorge Nolte kwam niet dichter bij de koploper. Dit betekent dat Huizen zich vijf jaar na de degradatie kunnen voorbereiden op een terugkeer naar het hoogste niveau.

Huizen Dames 1 is kampioen van de Promotieklasse. Foto: DPhotography

Van de rest van de teams in de top vijf won alleen Victoria (1-2 tegen Laren). Zo stijgen de Rotterdamse vrouwen naar de tweede plaats in het klassement. MOP viel uit de top drie door een 4-1-nederlaag tegen Leonidas. Ook Ring Pass verloor met 1-2 van Groningen. De ploeg van Sjoerd Woelders staat mede dankzij de nederlaag tegen Nijmegen (2-1 tegen HIC) nog steeds in de play-offplaatsen.

Ring Pass-aanvoerder Teuntje Bruijstens probeert de bal af te pakken van Groningse veteraan Evaline Janssens. Foto: Rob Romer

Klein Zwitserland degradeert

Klein Zwitserland heeft met een vrijwel geheel nieuwe ploeg niet in de promotiecategorie kunnen blijven. Tegen Push vocht hij met alle macht. KZ-middenvelder Jip Blaas zorgde in de zesde minuut voor de 1-0, maar twee minuten later maakte Marieke Bos namens Push de stand gelijk. Twaalf minuten voor tijd bracht Lobke van Nistelrooij de genadeslag uit. Daarmee is degradatie voor Klein Zwitserland een feit.