Jong Holland scoort na de pauze een ware zevenhitwinnaar en volgt HBOK

ALKMAAR – Jong Holland treedt in de voetsporen van koploper HBOK na een waar duel met zeven treffers tegen Monnickendam. Opvallend was dat de Alkmaarders van coach Carl Ern na rust alle zeven doelpunten wisten te scoren: 7-2.

Dat zal ongetwijfeld zijn gebeurd na een daverende toespraak van de coach tijdens de pauze, want in de eerste 35 minuten was wat de thuisploeg liet zien niet goed. Jong Holland had meer balbezit, maar doordat het tempo vaak te laag was en de eindpass uitbleef bleven echte grote kansen uit. De rivaal Monnickendam scoorde na een half uur uit een vrije trap van Van Geemen en bij rust stond het 0-1.

Na rust pakte Jong Holland het opeens heel anders aan en aanvoerder Jay Haanraads scoorde al snel de gelijkmaker. Omdat Pruim vanaf de aftrap scoorde, moest Jong Holland opnieuw in de achtervolging, maar dit keer deed hij dat met volle overtuiging. Sietse Bol kopte vanuit een corner de gelijkmaker binnen, waarna Jong Holland volgde met enkele fraaie doelpunten. Zowel Eelke de Graaf als Jasper Mannes scoorden elk tweemaal en de eindstand was het hoogtepunt toen Lars Boekel vanaf eigen helft de 7-2 scoorde.

Met nog drie wedstrijden te gaan blijft het gat tussen HBOK en Jong Holland één punt, terwijl ook ASC Waterwijk, ASV Arsenal en Olympia Haarlem op de loer liggen. Vier van die teams treffen elkaar komende zaterdag als Jong Holland op bezoek gaat in Waterwijk en HBOK het opneemt tegen Olympia Haralem.

Foto’s: DP Sportfotografie