AZ verslaat FC Twente en blijft dromen van de Champions League

Direct na rust kon AZ opvrolijken. De eerste poging van Ibrahim Sadiq werd gered door doelman Lars Unnerstall. Van Bommel stond op de juiste plek om te profiteren van de rebound en scoorde: 1-1. Het was pas zijn vijfde Premier League-doelpunt voor AZ, maar wel een heel belangrijke. Wie anders dan Vangelis Pavlidis, zijn 28e dit seizoen, zette Alkmaar op voorsprong (2-1).

De Griek profiteerde van een slip van Alec van Hoorenbeeck en schoof de bal achter Unnerstall. Door de nipte voorsprong van AZ bleef de wedstrijd tot het laatste moment erg spannend. Er kwamen vijf minuten bij en in die blessuretijd werden er voor geen van beide ploegen meer gescoord. Door de overwinning is AZ verzekerd van de Europa League, maar de derde plaats ligt nog binnen handbereik (twee punten).

Door de overwinning van AZ bedraagt ​​het verschil met FC Twente slechts twee punten. De Alkmaarders gaan volgende week op bezoek bij de Eagles. Alle wedstrijden worden dan om 14.30 uur gespeeld.

AZ-configuratie: Ryan, Sugawara, Bazoer (Dantas/75), Penetra, M. De Wit (Møller Wolfe/75); Belic (Dekker/75), Mijnans, D. De Wit; Sadiq (Poku/75), Pavlidis, Van Bommel (Van Brederode/79)