Willem II keert twee jaar na het gelijkspel tegen Dordrecht terug in de Eredivisie

Willem II keert na twee jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De Tilburgers hadden tegen Dordrecht alleen een gelijkspel nodig: 1-1. De gelijkmaker van Michael de Leeuw viel in blessuretijd.

De ploeg van de Belgische coach Peter Maes verloor een week eerder zijn eerste kans op promotie na een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. De tweede poging, tegen Dordrecht, was succesvol.

Dordrecht kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Shiloh ‘t Zand en kwam daarna dicht bij de 2-0, maar Willem II-doelman Joshua Smits voorkwam een ​​doelpunt van Dylan Mbayo.

Na rust speelde Dordrecht-doelman Luca Plogmann een hoofdrol. De Duitser voorkwam het doelpunt van Ringo Meerveld en redde een penalty van Jeremy Hilterman. Willem II drukte door, maar het leek erop dat de stand nog steeds 1-0 stond. De Leeuw boekte verlenging.

Roda JC en Groningen strijden om promotie

Roda JC is dankzij de 2-0-zege op SC Cambuur nog niet verzekerd van promotie naar de Eredivisie. Omdat FC Groningen in blessuretijd 1-1 gelijkspeelde bij Telstar, valt de beslissing volgende week.

Op de laatste dag staan ​​FC Groningen en Roda JC tegenover elkaar. Groningen heeft 3 punten minder, maar een beter doelsaldo.

Fans van Roda JC gingen na de wedstrijd tegen SC Cambuur het veld op om feest te vieren, maar de wedstrijd tegen Groningen was nog niet afgelopen. Thom van Bergen scoorde in de verlenging de belangrijke 1-1 in Velsen-Noord.

Sami Ouaissa en Václav Sejk scoorden in de tweede helft bij Kerkrade en leken Roda JC te helpen de Eredivisie te bereiken. Het liep echter anders, tot teleurstelling van de fans die bleven feesten. (AP)