Willem II keert terug naar de Eredivisie; FC Groningen en Roda JC zetten alles op het spel…

Na twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie keert Willem II volgend seizoen terug naar de Eredivisie. Na een spannende avond op De Krommedijk wisten de Tilburgers in blessuretijd de 1-1 te scoren tegen FC Dordrecht, wat voldoende was om op te schuiven.

Feyenoord-huurling Shiloh ‘t Zand zette FC Dordrecht na 27 minuten voetbal op voorsprong. Willem II had minimaal één punt vroeg nodig om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. Wat niet langer leek te gebeuren, gebeurde. In de derde minuut van de extra tijd viel via Michael de Leeuw de beslissende 1-1 voor De Krommedijk, wat leidde tot feest in Dordrecht en Tilburg.

Er gebeurde iets bijzonders in Limburg. Na de 2-0 overwinning op SC Cambuur dacht ook Roda JC dat ze gepromoveerd waren. Midden in de feestvreugde werd echter bekend dat FC Groningen in blessuretijd een cruciale 1-1 scoorde tegen Telstar. Nu spelen beide clubs vrijdag een beslissende wedstrijd in Groningen om het tweede promotieticket.